fbpx

Mekdes – Roskilde Festival 2022

Foto: Simon Zahrtmann
Venue: Pavilion
Dato: Fredag den 1. juli 2022

Mekdes skulle ikke gøre særlig meget før publikum smed alt hvad de havde i hænderne for at hylde vores store fremtidige RnB-dronning. Hun kunne nemlig bære hele showet med sin dybt charmerende personlighed og sin skudsikre vokalpræstation. Det var en urimelig stor fornøjelse at høre Mekdes.

4/5 stjerner

Mekdes var heldig at få sin scene-placering under den tørre Pavilion på Roskildes regnfulde fredag eftermiddag. Der var propfyldt med Mekdes-fans under overdækket, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at selvom fremmødet var imponerende nok i sig selv, så havde der været mange flere mennesker til koncerten – hvis de kunne have lunet sig under solen udenfor. Det blev ikke tilfældet, så vi pakkede os tæt sammen foran scenen og gjorde os klar til at nyde den næste time i den talentfulde sangerindes selskab.

Med på scenen havde hun taget to musikere; en trommeslager, og en dj/bassist – hvilket skuffede mig en smule, for jeg havde måske gået og drømt mig til en stor opsætning, hvor de flotte produktioner kunne nydes igennem et live-band. I stedet måtte vi nøjes med backingtracks og trommer. Og Mekdes på guitar i starten af showet.

Musikken spillede til gengæld perfekt hele vejen igennem, og man måtte virkelig lytte efter, hvis man skulle kunne finde en eneste fejl eller skæv tone undervejs. Lyden var bare god, og det blev særligt mejslet fast af sangerindens fremragende vokal. Skulle hele baglandet bryde teknisk sammen, så ville Mekdes stadig kunne løfte en koncert op til et højt niveau – ene og alene på hendes sprøde sangsstemme, som man bare ikke kunne få nok af. Når hun i ny og næ lod sig hænge på de høje klimaks-toner i sine fraseringer, måtte hun gøre det til lyden af jubelsang.

Selvom vi alle stod og observerede en simpel koncert, hvor Mekdes bevægede sig rundt på scenen uden de helt store variationer, så var det underholdende hele vejen igennem. Hendes charmerende personlighed skinnede igennem det hele og tryllebandt os alle. For man kunne mærke, at hun hyggede sig på scenen. Hun havde det sjovt og hun slappede af. Selvom, hun forsikrede os om, at det at spille på Roskilde var det største, hun nogensinde havde oplevet, så virkede det som om, hun havde gjort det tusind gange før. Hun vidste præcist, hvad hun lavede.

De store hits “Greedy”, “Haning Upside Down”, “In Favor of You” og “Hold me” fik knyttet sig et par ord til og en kort baggrundshistorie, hvorefter publikum kunne synge med af deres lungers fulde kraft – også selvom Mekdes lidt beskedent måtte sige “hvis I kender den, må I gerne synge med…”. Det skulle hun få bevist, at det kunne vi.

Koncertens store afslutning blev “Hold Me”, hvor vi fik fornemt besøg af de to rappere fra RoseGold. En stærkt afslutning på en stærk koncert. Mekdes kunne forlade scenen i stor tilfredshed, og det kunne alle de mennesker, der stod samlet under teltet i hvert fald også.



Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com