fbpx

PREMIERE: Det musikalske talent udfoldes i Lauge Heebølls terapeutiske livesession

Foto: Therese Lærke (Pressebillede)

Efter et årti som trommeslager for de danske bands SILQUE og Keine Fear For Flanger, forsøger Lauge Heebøll sig nu af som solokunstner med singlen “Happy Girl”. I dag kan du opleve en premiere på nummeret i en intim og åbenhjertig livesession-version.

Lauge Heebølls nye status som solokunstner på den danske musikscene er udsprunget af en længsel efter fuldkommen kreativ frihed, hvor han har gjort det til sin mission at gøre sig fri af det han selv kalder ”den generiske musikforms tyranni”. Inspireret af etablerede kunstnere som Future Island, Frank Ocean og The Blaze, inviterer han lytteren ind i sin musik, domineret af pulserende elektroniske calypsorytmer, store 80’er synths og en moduleret vokal. Om sangen og sin musik fortæller Heebøll:

»Jeg arbejder med min stemme som et ekstra instrument, og forsøger at åbne døre til andre personaer. Jeg distancerer mig fra mig selv, for at komme endnu nærmere, hvem jeg er. Det skubber til grænserne for, hvad min musik kan være. Musik kan vække stærke følelser. Om end det sker gennem en smuk tekst, en melodi eller et bankende beat, kan man pludselig have adgang til dybere lag i sig selv«.

Lauge Heebøll producerer selv sin musik, hvor alt fra de første toner til det sidste mix, er lavet af ham selv. I “Happy Girl” får man indblik i kunstnerens musikalske evner, med en livesession der kaster lys over talentet: »For mig er der en terapeutisk effekt i at gå ind i skabelsesprocessen af min musik, jeg kan glemme mig selv og samtidigt komme mig selv nærmere, dette håber jeg at give videre til hvem end der lytter til min musik«.

Se den dragende livesession lige her:

Oliver Schalck
oliverschalck@bandsoftomorrow.com