fbpx

En kærlighed der varer ved

Foto: Hedda Rysstad (Pressebillede)

Lasse Dein har efterhånden etableret sig selv på den danske kunsteriske scene. Og med hans nye single “så ved man, hvad man får” udvider han ny sit kunstneriske kartotek. Titelsangen Hella Joof’s nye film Meter i Sekundet, er en ørehænger, der insisterer på at klistre sig fast i øregangen med sine akustiske instrumenter, alternative akkordprogressioner, 70’er synthesizers og effektive popomkvæd. Med denne single ved man med sikkerhed, hvad man får i den kommende film Meter i Sekundet.

Den folkekære Lasse Dein, kendt fra sine uimodståeligt sjove sketches og indlæg på P3, er nu aktuel med ny single. “Så ved man, hvad får” er titel sang til Hella Joof’s nye spillefilm Meter i Sekundet og modsat fra sine tidligere satire- og komikprægede singler, er denne single skabt som en folkelig landeplage. Meter i Sekundet omhandler et par, der flytter til en højskole i Jylland, og skal tilpasse sig til et liv omgivet af en masse andre voksne mennesker på dagsbasis. “Så ved man, hvad man får” tilføjer rigtig fint til fortælling om venskaber og afhængigheden af hinanden.

Da Hella spurgte mig, om jeg ville lave titelsangen, blev jeg først og fremmest virkelig beæret. Jeg har fulgt Hella i mange år og havde derfor også en ret klar idé om, hvad det var for en sang, hun havde brug for. Vi snakkede om kærligheden og ‘oneness’ krydret med lidt 70’er højskole nostalgi. Så det var egentlig en ret velsmurt process i studiet, hvor vi bare forestillede os Hella med armene i vejret.

Denne forestilling om en sang, der skulle få selveste Hella Joof til at svinge armene i vejret, formår Lasse Dein til punkt og prikke. “Så ved man, hvad man får” går rent ind som en ørehænger på bedste manér, og bliver er uden tvivl en perfekt thumbnail til Hella Joof’s film Meter i Sekundet. Med “Så ved man, hvad man får” viser Lasse Dein kompleksiteten af sin kunsteriske virke og ikke kun som satiriker, men også som seriøs musisk kunstner.

Du kan lytte til “Så ved man, hvad man får” her

Tags:
Helena Gregersen
helenagregersen@bandsoftomorrow.com