fbpx

Ida Laurberg – Tinderbox

Foto: Isabella Reinholdt
Venue: Teltscenen
Dato: Lørdag den 24. juni 2023

Den skønne Ida Laurberg åbnede sidste dag på Tinderbox med en top charmerende eftermiddagskoncert på teltscenen.

4/5 stjerner

Den spirende og unge Ida Laurberg var både usikker og selvtillidsfuld, da hun åbnede lørdagens program i skygge fra solen på teltscenen. Eller det vil sige, at udstrålingen og tilstedeværelsen på scenen var selvsikker, mens det var koncertens tematikker, der handlede om at være ung, usikker og forvirret – at flytte hjem til mor og far igen og at være socialt akavet. Selvom sangerinden med egne ord udtrykte: “jeg gider ikke stå her og preache self love, som om det skulle være det nemmeste i verden. For det ved jeg godt, det ikke er”, så blev kærlighed til sig selv i livets hårde tider til koncertens hovedbudskab. Og nej, det er aldrig nemt at elske sig selv, men på Tinderbox, og i selskab med Ida Laurberg, oplevede vi alle alligevel selvkærligheden krybe ind under huden.

Med på scenen, havde hun taget et firemandsorkester; guitar, trommer, bas og keys, som skiftevis bevægede sig frem på scenen og interagerede med frontfiguren. Det var fremragende at se sammenspillet mellem disse musikere. Ikke nok med, at de bare spillede godt, så virkede de alle også til at have det enormt sjovt på scenen.

Der er ingen tvivl om, at denne koncert var lige netop det, vi havde brug for, som starten på vores tredje dag på Tinderbox. En velspillet popkoncert, hvor nærvær og intimitet var i fokus, og publikum udenfor teltet kunne sidde med lukkede øjne og nyde musikken, mens de mest dedikerede fans kunne stå og feste helt foran scenen. Der er heller ingen tvivl om, at denne koncert var værd at møde to timer tidligere op på festival-pladsen til, end man måske egentlig havde tænkt sig den dag.

Ida Laubergs sange er fremragende i sig selv. Dette gælder ikke mindst den nyeste “Jeg Ka’ Rigtig Godt Li’ Dig”, som er lavet og fremført i samarbejde med Andreas Odbjerg. Nummeret udkom for knap en måned siden og har allerede 1,5 millioner streams på Spotify. “Hold da kæft, hvor I lytter til den! Tak for det!”, anerkendte hun sit begejstrede publikum, inden hun satte nummeret i gang, der fungerede overraskende godt uden Andreas Odbjerg på scenen.

Det helt store højdepunkt blev under den store afslutter “Terrier”, som publikum tydeligvis havde ventet på. Den euforiske fællessang med sit publikum og et omkvæd, der blev gentaget igen og igen og igen – og så liiige en gang mere – gav mig da også et lille sæt kuldegysninger med på vejen.

Jakob Backer Schmidt
jakobschmidt@bandsoftomorrow.com