fbpx

Rema – Roskilde Festival 2023

Foto: Rema //

4/5 stjerner

Rema er kongen af dance! På dettte års Roskilde indtog den nigerianske sanger Arena scenen, og selv hvis man havde lyst var det umuligt ikke at følge frontmanden og hans hofterytmer som sendte alle i crowded til tælling.

“Baby calm down, calm down”. Dette var der ingen grund til på denne åbningsdag af de store scener på årets Roskilde Festival, for Rema var tilstede og det var der ingen mulighed for at lægge skjul på.

Fra begyndelsen af koncerten var Rema klar og parat på at vise hvem han er, og hvad han kan. Der blev danset og svunget hofter i en grad der nærmest mindede om et brasiliansk karneval. Rema kunne i dag lettest beskrives som en John Travolta anno 2023. Med en stort og flot sceneopsætning viste Rema præcis hvem der ejer huset, og det gjorde han meget bogstaveligt talt. Med det opsatte hus i midten af scenen, var der ingen tvivl om hvem der ejede hvad, Og det var helt sikkert at Roskilde Festival havde én ejer mens Rema var tilstede.

Rema formåede at få publikum med, og oversatte sågar nigeriansk slang til dansk, så da alle på gulvet skulle ryste ´gnash´ blev dette (med hjælp fra publikum) hurtigt oversat til numse, og efterfølgende lagde der sig en romantisk og lystig stemning over Arena-teltet, ikke set siden Tobias Rahim 2022.

Rema beviste præcis hvad Nigeria kan og sørgede også for at vise at han på ingen måder bare er en døgnflue. Han leverede langt over halvdelen af hvad danske artister med samme udtryk kunne ønske sig at leverer, og med dette beviste han at blikket langt oftere skal være rettet mod Nigeria og at det spændende potentiale der i sin sandhed er at finde i andre genrer end havd vi er så vant til i det nordiske.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com