fbpx

Blur – Roskilde Festival 2023

Foto: PR
Venue: Orange
Dato: 30 juni 2023

Blur overtog orange med overvældende energi og beviste, at de ikke bare er nogle gamle dinosaurer.

5/5

Roskilde Festivals dobbeltbooking, som har fået mange musikelskere og anmeldere til at gå i spåner – skulle man høre Rosalina eller Blur?

Jeg var derfor lykkelig for, at Bands of Tomorrow tog beslutningen for mig og sendte mig afsted til det store rockbands fremragende optræden på Orange Scene. 

Det erfarne band startede deres eksplosive og nærværende show ud med St. Charles Square.  Det satte en regulær dansefest i gang, som nåede hele vejen ned til de bagerste rækker af den fyldte plads foran Orange Scene. 

Man kunne let frygte at et erfarent band som Blur kunne havde gentaget skandalen, som der skete sidste år under The Strokes. Hvor det ultrapopulære band havde en regulær nedsmeltning under Oranges legendariske dug. 

Blur var nærværende og virkede taknemmelige. Forsangeren Damon Alborn løb ned til publikummet i pitten, hvor fans havde løbet ind for at få gode pladser. Hans begejstring var overvældende og gribende. Det virkede som, at han ikke kunne være i sin egen krop af ren glæde, som hypnotiserede publikummet. 

Han fik fat i en studenterhue, tog den på sit hoved og sang ud til publikummet, som var de hans redningsvest i det dansehav, som de selv havde frembrudt. 

Blur har netop udgivet en ny single, som varsler om, at deres karriere langt fra er slut. Da den anden sidste sang The Narcissist  gik på, føltes det som, at deres karriere blev kickstartet igen og motoren Blur var klar til at overhale resten af branchen. 

Blur havde formået at samle et publikum som strakte sig vidt og bredt i alle aldre – men man kunne godt mærke, det især var fædrenes band. De svajede derfor karakteristisk frem og tilbage i den form for begejstring, som kendetegner den generation. Men selv de vuggende kroppe måtte hengive sig til eksplosionen af energi, som blev udledt, da sangen Song 2 gik på. Det korte intensive nummer har været en fast del af min kørerutine, da jeg gik i gymnasiet og jeg var tydeligvis ikke den eneste, som havde en tæt relation til sangen. 

David Alburn vrængende og fængende stemme takkede flere gange under koncerten, det fremmødte publikum. Det føltes ekstremt oprigtigt og skabte en intime stemning foran det halvfugtige græs på Orange. 

De fire middelalderende mænd som udfyldte scenen godt, viste at festen er ikke kun er for de unge – men for alle aldre og de nok skal vise vejen frem. 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com