fbpx

Girls in Airports – Roskilde Festival 2023

Foto: PR
Venue: Gaia
Dato: 1 juli 2023

Roskilde Festivals sidste dag blev sat i gang med en sonisk rejse med det anmelderroste jazz band Girls in Airports. 

5/5

Når man tænker nordisk jazz, ledes ens tanker straks hen på de talentfulde Girls in Airports, som har været en del af scenen siden 2009. Bandet er kendt for deres jazzede improvisationer,  som rammer nervesystemet på den helt specielle måde, hvor blandingen af eksploderende og velskrevet kaos med drømmende og fængende toner smyger sig ind i mellem hinanden. 

De trætte festivalgænger fyldte dog hele Gaia ud på Roskilde Festivals kolde og blæsende sidste dag. Klokken var slået 12 og de fleste havde nok mest lyst til at lægge i deres varme sovepose og ikke halvfryse foran den overdækket scene. Det blev hurtigt klart, at de havde taget den helt rigtige beslutning. Man skulle have troet, at folk ville have vandret væk fra jazzen, men scenen blev mere og mere pakket. 

Bandet var veloplagte og ekstremt nærværende i deres optræden. Efter første nummer indledte bandet deres eksperimenterende, instrumentale rejse ”Hej med jer – velkommen til Gaia scenen og jeres sidste dag på jeres rejse med musikken og alt muligt andet”.  

Bandet er langt fra de ellers mainstream navne, som der er at finde på Roskilde Festival. De er dog et populært liveband, fordi de formår at tage publikummet med i deres univers.

Sangen The Grass by Roses var et glimrende eksempel på, hvordan bandet formår at opbygge sange, der hvirvlede lytteren ind i et vandfald af farver og lyde. Deres jazzet element får samtidig de fremmødte til et hengive sig til musikken og drømme sig langt væk. 

Det var der flere, som tog som en opfodring, som derfor havde lagt sig på det halvfugtige og våde græs. Det var derfor heller ik uset, at folk stod med lukkede øjne og hænderne på brystet. 

Girls in Airports genre er helt unik, fordi bandet trækker tråde til den progressive rock, indie og globale bands som Sun Ra og Jon Hassell. Gaias varme og indbydende scene, var derfor den helt perfekte baggrund til, at de halvtrætte festivalgæster kunne drømme sig en smule hen til varmere og rolige tider. 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com