fbpx

Lihme frigiver modig single som forløber til debutalbummet

Foto: Lihme // Katrine Noer (pressebilleder)

Indiepop-kunstneren Lihme løftede i fredags sløret for singlen “Medicine”, og derved gav en lille forsmag på hendes kommende album Solid/Soft. Med denne sang træder Lihme ind i en ny facet af hendes normalt skrøbelige sangskrivningsverden, hvor hun omfavner hævnens følelse i kærlighedsspillet og smider handskerne. Dette bliver præsenteret med et drilsk glimt i øjet og en indtagende vokal.

Lihme også kendt som Sejle Marie, deler sit perspektiv på “Medicine”;

– “Sangen handler om at betragte forhold som spil, der kan vindes og tabes. Hvor du pludselig selv sidder med ’overhånden’ og får en opmærksomhed fra modparten, som du i lang tid har ønsket. Jeg er ikke et konkurrencemenneske, når det gælder fysiske spil, men i den periode i mit liv, hvor sangen er skrevet, blev mit konkurrencegen vækket, når det gjaldt relationer. Sangen har en kølig og tilbagelænet ’fuck dig’-attitude, med drillende bas-riffs og sassy kor-svar, som taler ind i den vinderfølelse, der opstår, når man konstaterer, at modspilleren ikke kan tåle sin egen medicin.”

Lihme dukkede op som sangerinde, sangskriver og producer i 2018 med den selvproducerede ballade “Free Fall”, hvilket straks placerede hende på musiklandskabets radar over kunstnere at holde øje med. Hendes musikalske univers trækker tråde til Lykke Li, Feist, Lydmor og Oh Land, men hun har også sin helt unikke stil med ærligt sårbare tekster, en drømmende vokal og en markant lyd, der smelter elektroniske og akustiske elementer sammen.

Sammen med pianist og komponist Louise Schrøder vil Lihme tage på Danmarksturné i forbindelse med albumudgivelsen. De kombinerer flygel og vokal for at skabe en atmosfærisk fusion af Lihmes indiepop og Schrøders nordiske jazzede vibes. Derudover inkluderer deres optræden Lihmes egenbyggede synthesizer, der tilføjer skæve elektroniske fragmenter til lydbilledet og samtidig leverer en visuelt imponerende dimension til forestillingen.

Den 22. september udgives Solid|Soft, der med sin variation af diss-sange i indiepop-klæder cementerer Lihmes status som kunstner og understreger hvorfor hun er et af de navne på den danske indiepop-scene, der bør huskes.

Tags:
Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com