fbpx

Innovative Artist Academy: Vejen til en karriere i musikindustrien!

Foto: Stock

Hvis drømmen om at erobre den danske musikscene brænder i dit hjerte, er Innovative Artist Academy måske nøglen til din karrieresucces. Innovative Artist Academy tilbyder nemlig et karriereforløb, der er skræddersyet til musikelskere, aspirerende artister, bands, sangskrivere og producere, der ønsker at træde ind i musikindustriens verden og udforske dens dybder.

Hvordan udvikler man sig som artist og skiller sig ud fra mængden? Hvordan kommer man til at spille på forskellige spillesteder og festivaler landet over? Hvad er pladeselskaberne lige nu på jagt efter? Kurset lægger fundamentet til din musikalske karriere med undervisning i emner som branchekendskab, sangskrivning, pladekontrakter, udgivelsesprocesser, booking, management, marketing, og meget mere. Erfaring er ikke påkrævet, kun passionen for musik og viljen til at lære! Innovative Artist Academy tager udgangspunkt i dig som udøvende artist, musiker og/eller sangskriver og introducerer dig til musikindustriens univers.

Et eksempel på en artist, der har været en del af Innovative Artist Academy-forløbet, er Bbybites. Hun stjal rampelyset på Roskilde Festival i 2022 med sin enestående optræden, hvilket du kan læse vores anmeldelse af lige her. Hun leverede en performance, der strålede af selvtillid og dybde, hvilket understreger værdien af Innovative Artist Academy’s forløb, som netop kan hjælpe kunstnere med at vokse i musikbranchen – og måske en dag ende på roskilde festival, ligesom Bbybites.

Desuden giver Innovative Artist Academy dig en eksklusiv mulighed for at træde ind i musikindustriens inderkreds og lære fra nogle af de mest erfarne og velrenommerede fagfolk i branchen. Underviserne på Innovative Artist Academy besidder nemlig en imponerende vifte af kompetencer og erfaringer, der spænder fra musikperformance og sangskrivning til musikmanagement og branchekendskab. De har alle været en aktiv del af musikindustrien og har opnået bemærkelsesværdig succes inden for deres respektive områder

Forløbet består af en række spændende moduler, der er designet til at udfordre og udvikle dine færdigheder:

Kick Off & Branchekendskab: Udover at møde dine medkursister begynder kursuset med en grundlæggende introduktion til musikbranchen. Her vil du bl.a. blive introduceret til nøglespillere som bookingbureauer, pladeselskaber og managements, og lære at forstå dynamikken mellem dem.

PR, Marketing & Sociale Medier: I dette modul lærer du, hvordan man markedsfører sig selv effektivt i den digitale tidsalder. Du vil modtage konkrete PR- og marketingredskaber samt indsigt i, hvordan du bedst udnytter de sociale medier til at opbygge din musikkarriere.

Pladeselskab & Udgivelse: Her får du indsigt i udgivelsesprocessen og lærer, hvad pladeselskaber leder efter, når de signer nye kunstnere. Desuden vil du også blive vejledt i udviklingen af din egen udgivelsesstrategi!

Sangskrivning: I dette modul vil du blive guidet gennem kunsten at udtrykke sig gennem sangtekster og musikkomposition. Vores erfarne producere og sangskrivere vil hjælpe dig med at udvikle din kreativitet og forstå de grundlæggende principper inden for sangskrivning.

Live: Booking, Spillesteder & Festivaler: At optræde live er en hjørnesten i enhver musikers karriere, og dette modul er dedikeret til at give dig en grundlæggende forståelse for planlægningen og økonomien bag en turné, samt hvad der skal tages højde for, inden du/i tager afsted.

Management & Branding: Dette modul handler om at definere dit kunstneriske brand og udvikle en karriereplan. Her får du redskaber til at skabe de bedste forudsætninger for en fremtid i musikbranchen, uanset om du er artist, musiker eller sangskriver.

Når du har gennemført forløbet, modtager du et kursusbevis, der styrker dit CV og åbner døre til spændende muligheder. Derudover får du adgang til en eksklusiv netværksgruppe med tidligere kursister og branchefolk, der kan give dig yderligere kontakter og indsigt i branchen.

Forløbet finder sted i både Roskilde og Aarhus, og ansøgningsfristen er den 24. september. Du kan læse mere ved at trykke på knappen.

Frederikke Pedersen
frederikkepedersen@bandsoftomorrow.com