fbpx

Nordiske Hits // Uge 39

Foto: Dottie Andersson // Max Hartmann (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores playliste: Nordiske Hits med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Ea Othilde – “Perfect day”

Den kun 18-årige Ea Othilde leverer subtile bløde lydlandskaber, der giver emotionelle hymner et særpræget twist. Der er en skrøbelig intensitet over hendes musik, der ofte formidles gennem enkle arrangementer, som retter opmærksomheden mod Ea Othildes luftige åbne vokal. Dette ses ligeledes i hendes populære single: “Green River” fra albummet: How I’d Like It to Fade (2022), som er en atmosfærisk sang, der indeholder store klangfulde harmoniseringer. Ea Othildes univers er betagende og storslående på en indadvendt måde, hvor der ligeledes er plads til spændende genrehybrider, som man eksempelvis finder på den nyeste udgivelse: Perfect Day med nummeret: “Man-sized”. Nummeret byder på et intensiverende lydunivers med præsente underspillede trommer, der akkompagneres af Ea Othildes karakteristiske vokal, som af og til bryder ud i en form reciterende spoken-word passager. Den seneste udgivelse giver dog ligeledes plads til at udfolde hendes karakteristiske indie-pop lyd, som cementeres på nummeret”Perfect Day”. Sangen præsenterer en let og skrøbelig melodi understøttet af en akustisk guitar med Ea Othildes stemme i centrum, som suppleres af endnu et lag af hendes egen vokal i et unisont lydlandskab, der sommetider får lov at udvide sig i harmoniske sammenklange.

Redaktionen fik desuden fornøjelsen af at se hende på by:Larm, hvor hendes bløde toner fik lov at brillerer, som du kan læse om her!

Lew – “Let Me Speak”

Den svenske popartist William Eggert, bedre kendt under hans kunstnernavn: Lew, er lige nu aktuel med sin seneste EP: Forever Ugly, som sætter ord på dybe følelser pakket ind i store elektroniske produktioner. Dog bærer albummet ligeledes på en eftertænksom dybde, som byder på et komplekst tekstunivers, der tager afsæt i personlige betragtninger. EP’en kan både bruges til at svælge i emotionelle følelser eller til at danse solen op med. Musikken besidder en dansable kvalitet, der giver de konventionelle popmelodier en særlig R&B ånd. Dette ser man blandt andet på den fængende sang “Let Me Speak”, der med et up-beat tempo akkompagneres af Lew’s organiske stemme, der let fraserer hen over den pulserende melodi.

Om EP’en siger Lew selv:

– “Jeg skrev denne EP i håbet om, at den altid vil forblive. Et sted, hvor jeg har lov til at sige alle de ord, jeg har brug for, være noget for nogen og aldrig blive glemt igen. Velkommen ind i ‘Forever Ugly’.”

Dottie Andersson – “Heavy Objects “

Dottie Andersson er kendt for sine rumsterende indie-melodier, der leverer rytmiske toner til eftertænksomme grå dage. Anderssons lydlandskab er karakteriseret ved en tilbagelænet elektronisk lyd, som formidles gennem Anderssons blide toner. Titelnummeret: “Heavy Objects” har et kontinuerligt pulserende beat, der giver associationer til bedroom-pop genren i et mættet lydlandskab, hvor Andersson udfolder sin særpræget luftige vokal. Sangen har en melankolsk undertone, som supplerer nummerets atomsfæriske lyd, der passer perfekt til at dvæle ved de ambivalente følelser.

Ellers tilføjet til playlisten

ANYA – “Sad Story”
Ane Brun – “Both Sides Now”
Aperly high – “Heaven Comes For Me”
Carmon – “Settings”
Elsked- “Hver For Sig”
Forelsket – “Syreregn”
Grace James – “On And On”
Ida Wenøe – “Don’t You Grow Weary”
JEONA, hector – “Forever Ago”
Jeppe Kamper – “lille barn”
Kasper Juul – “Mærk Mig Nu”
Kristine Hovda – “Love Me Like The Rest”
Lil cat – “Happy Place”
Lisha – “Forever”
Mona Moroni, – “Opmærksomme øjne”
Mumle – “Det Modsatte”
Rosa Faenskapp – “Livredd”
Sebastian Bull – “Når En Dansker Danser”
SØN – “Ambulance”
USSEL – “oslo til københavn”
Uden ord – “Alene”
ØNDI – “COPY PASTE”

Følg playlisten herunder!

Anna Sofie Christiansen
annasofiechristiansen@bandsoftomorrow.com