fbpx

Nordiske Hits // Uge 49

Foto: Hillari // PR (pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores playliste: Nordiske Hits med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig på den Nordiske musikscene

Hillari – Blind then

Den norsk-filipinske R&B sangerinde har i forlængelse af sin annoncering på SPOT-festival 2024, udgivet den blødsøde, storladne single “Blind then”. På trods af sin unge alder, lufter den 18-årige Hillari sin modne, inddragende stemme i en klassisk, ophedet R&B produktion. I sangen beskriver den engelsksprogede singer/songwriter den store kærlighed, man først fik øjnene op for efter de forlod en. Denne længsel udtrykkes fornemt gennem en varm og dramatisk sangpræstation, som Hillari overskudsagtige leverer på et sølvfad.

På trods af sin korte karriere som musiker, har Hillari for alvor slået sit navn fast som en del af Norges blomstrende R&B-scene. Dette skyldes ikke mindst hendes talent som influencer, hvor hun på tiktok allerede har over 90.000 følgere. Med hendes symbiotiske forhold mellem mikrofonen og den digitale legeplads, er der ingen tvivl om hendes fremtidige rolle som artist!

Lyt til tracket her!

Arctic Assembly Hold on

Videre skal vi forbi det unikke musiske eksperiment Arctic Assembly, der har samlet 14 anerkendte musikere fra hele Norden, heriblandt Danmark, Sverige, Færøerne, Island og Grønland. Vilkårene for albummets undfangelse tog sted ved en to dages bootcamp i den Grønlandske Nuuk, hvor det nordiske fællesskab bliver sat på prøve, ansigt til ansigt, motiv for motiv. Herefter skulle orkestret fremvise deres sangsamling i det hvidklædte Sisimiut ved Arctic Sounds Festival. Eksperimentet blev også optaget på kamera, og udkommer som DR-dokumentar i december.

Et højdepunkt på pladen findes i den pumpende popsangen “Hold On”, der med en drivende synthbas og skøre synth-soli, udformer en rigtig no-nonsense 80’er powerballade, lidt á la Bruce Springsteen. Blandt de medvirkerne finder vi erfarne håndværkere som Esben Svane, kendt som trommeslager i A Friend In London, producer for Kalaset og sit eget solo-projekt, den færøske singer/songwriter Beinir.

Hør “Hold On” lige her!

Liss – Receiver

Det var en stor overraskelse for os på redaktionen, da vi onsdag morgen kunne møde op på kontoret til et nyt Liss nummer, godt og vel et halvandet år efter deres posthume album I Guess Nothing Will Be The Same kom ud. Albummet som er et smukt, ømt farvel til gruppen, har fået en kort, bittersød epilog ved navn “Receiver”, der med de største, mest vemodige følelser giver et sidste omfavn.

Sangen var først oppe og vende som jingle til DR-podcasten “Liss – Tonerne af en afsked”, hvor et uddrag af nummeret introducerede gruppen. Deres fans ønskede en fuld udgivelse af brudstykket, og nu står vi tilbage med den bedste julegave, man kunne forestille sig: stemmen af nogen vi aldrig troede, vi skulle høre igen. Liss lyder godt som altid, og med Sørens sang er det svært ikke at blive berørt.

Lyt til “Receiver” her!

Ellers tilføjet til playlisten:

BIAS – “Heart of Mine”
Bonner Black – “17”
Das Body – “You look so pretty when you’re on you’re knees”
Fangst – “Gatelangs”
Fløi – “Fri som fuglen”
Glimtvis – “Nothing Left To Blame”
Haugust – “Television” x
Hjerteslag – “Kristallpalasset
Icona Pop – “Tears On The Dance Floor”
Joselin – “Painkiller”
Kvateret – “Ingen sorg utan kärlek”
Krigsstigen – “Solidaritet”
Laura Ziani – “pregnancy fatigue”
Iovad – “December”
Mathias Gundhus – “Late December”
Mumle . “Julefred”
Nardn – “Du”
Nordstrøm – “Geologi”
Odd Nordstega – “Jeg er en by”
OOSLOO – “December”

Timur – “Bliv Ved”
Wili Solo – “Stainless”

Andreas Madsen
andreasmadsen@bandsoftomorrow.com