fbpx

5 sange der har fået Steve Lacy hertil i dag

Foto: Steve Lacy // PR

Før de store hits og mange streams har selv de største stjerner og hitmagere startet et sted. Vi har fulgt dem alle på deres musikalske rejse fra den første singleudgivelse til det store gennembrud. I denne artikelserie har vi samlet fem numre fra Steve Lacys bagkatalog, der har været med til at forme ham til den musiker, han er idag

Steve Lacy er en velkendt kunstner inden for alternativ soul og indie-genren, og har opnået en del anerkendelse for sit arbejde, både som solokunstner og som medlem af et band.
Det er ingen hemmelighed, at Steve Lacy havde “sit” øjeblik i 2022, da han udgav albummet Gemini Rights. Når jeg siger “hans øjeblik”, bør jeg præcisere ved at sige, at hans sang “Bad Habit” havde sit øjeblik ved at trende på TikTok hele sommeren og dermed tiltrække mere opmærksomhed, end han havde i forvejen. Nu vil jeg slet ikke påstå, at han have et peak det år med en række koncerter, hvor udsolgte billetter resulterede i “fans”, der kun kendte den første sætning – “I wish I knew / I wish I knew you wanted me” – fra hele Steve Lacys diskografi. Jeg tror, at Steve Lacy måske ikke var klar til den opmærksomhed og proportioner, som sangen tog, og især ikke kraften, som TikTok og dens mikrotrends har.
For dem af jer, der bruger sociale medier eller bare er meget glade for Steve Lacy, har I måske set den modreaktion, han fik, efter at have indset, at de udsolgte billetter mest var TikTok-fans, der ønskede at høre “Bad Habit” live. Det var måske en dårlig idé at planlægge en verdensomspændende turné lige efter eksplosionen af den sang, men kunne han have vidst det?

Ikke desto mindre er denne artikel ikke ment til at tale om fortrydelser og upopulære ting, han har gjort det seneste år, men snarere for at fejre hans geni.
Hvis vi fjernede den fantastiske sang “Bad Habit”, ville folk måske huske ham som den 17-årige musiker, der lavede fantastiske sange som “Dark Red” eller “C U Girl” fra sin iPhone på GarageBand! Eller det faktum, at han sluttede sig til det alternative-R&B-soul-band The Internet, mens han stadig gik på gymnasiet! Steve Lacy har haft en meget imponerende start på sin karriere, og vi har virkelig set ham udvikle sig musikalsk gennem The Internet, men også som solokunstner.
En ting, man måske ikke vidste om ham, er, at han har medvirket i mange berømte sange, men han står også bag mange sange, som man aldrig ville have troet var ham.
Det første, der kommer i tankerne, er hans vokal på “PRIDE” af Kendrick Lamar, også medskrevet af ham, eller “911/ Mr. Lonely” og “Glitter” af Tyler, The Creator, Blood Orange, og listen fortsætter! Hvad angår lyrik, kunne vi nævne “Jet Fuel” af Mac Miller, Kali Uchis-sange eller The Internet. Igen har Steve Lacy været bag så mange velbelønnede projekter, at vi med sikkerhed kan glemme “Bad Habit” og hans “skuffende” koncerter.

C U Girl
Først udgivet på Soundcloud i februar 2015 : en nogenlunde enkel sang, klare tekster, men der var bare noget ved hans stemme og lyd, der gjorde Steve Lacy fascinerende. “C U Girl” handler om denne pige, som han længes efter. men denne kærlighed vil måske aldrig blomstre, fordi hun går på college og han skal ud på turné. Allerede dengang forudsagde han, at hans musikkarriere ville blive stor. Enkle beats, et funky cover, en gentagende omkvæd, men alligevel blev vi fængslede.

RYD/DARK RED
Selvom “Dark Red” figurerer som en single på Spotify, kan vi ikke tale om sangen uden at nævne musikvideoen, som en to-delt track, der starter med “RYD” og så “DARK RED”.
“RYD” viser Steve og hans pige køre rundt og begge være i humør til at hygge sig. Men så enkel som historien virker, kan Lacy virkelig noget med sin guitar. Det kunne være det vigtigste, vi husker fra hans karrierestart – hans fantastiske lagdelte vokaler og hans evne til at ramme høje toner med hans meget karakteristiske guitartone. Hans unikke lyd kan beskrives som en kombination af alternativ R&B-soul med et strejf af funky jazz og indie-rock. Det lyder kompliceret, men giver virkelig mening, når man lytter til det!

Hvis vi ser på musikvideoen, følger vi først Lacy på et vaskeri, mens en pige venter i hans bil. Det næste, man ser, er en tom bil, det bliver mørkt, og pludselig ser vi en lighter tændt af Lacy: han ligger i bagagerummet af bilen! Overgangen fungerer perfekt med hans valg af ord: “/Something bad is about to happen to me/”.
“DARK RED” reflekterer over kunstnerens usikkerhed og angst for at miste sin elskede til en anden. Han producerede og optog sangen på sin iPhone ved hjælp af GarageBand og iRig. Han spillede alle instrumenterne selv, inklusive guitar, bas, trommer og keyboard. Derudover lagde han også sine vokaler for at skabe harmonier og baggrundsvokaler: chef’s kiss. Han sagde:

I did everything myself. I played everything myself. I recorded everything myself.

Roll /(Burbank Funk)Hive Mind
Det er væsentligt at inkludere Steve Lacys tid med The Internet, da deres lyd fra Ego Death til Hive Mind også udviklede sig markant. The Internet er (tidligere Odd Future-medlem) Syds band, bestående af Patrick Paige II, Matt Martians, Christopher Smith og Steve Lacy.
“Roll/ (Burbank Funk)” er en sang fra deres seneste album, Hive Mind.
Trommedelen sampler beats fra “Sing Sing” fra 1978 af disco-funkbandet Gaz, men fokuset her er den funky bas og Steve Lacys honningbløde stemme. Som en hyldest eller essens af Southern Californian funk og roller disco opfordrer denne sang bare til at give slip og danse. Det, der er markant ved dette album i forhold til Ego Death, er den større tilstedeværelse af Steve Lacys vokaler som forsanger, på næsten alle sange.

NsideApollo XXI
Albummet Apollo XXI er hans debutalbum som solokunstner. Det er en mere legende tilgang til Steve Lacys udtryk, der giver os funky og alternative indie-lyde. Den første sang “Only If” er en fantastisk måde at opsummere albummets generelle stemning på med sin sjælfulde melodi og hjertevarme tekster. Det er et introspektivt stykke, der dykker ned i kærlighedens, begærets og sårbarhedens kompleksiteter. Men lad os tale om den smooth sang “Nside”. Den simple og percussive løkke samt når guitaren begynder at spille, får en til at tænke tilbage på sommermorgener, når solen begynder at stige, og langsomt varmer ens hud. Den fjollede titel og omkvædet tager os tilbage til den sjælfulde 90’er vibe omkring to elskende, der bliver intime med hinanden. Det, der er lidt sjovt, men også sødt ved sangen, er gentagelsen af – / Inside / Inside / Tell me, is it inside? /, der minder om den ungdommelige spænding.

MercuryGemini Rights
Udgivet i 2022 er Gemini Rights hans tredje album, et mere psykedelisk pop projekt, der dykker ned i breakups og kunstnerens valg om at følge sine instinkter som en tvilling (gemini). Dette projekt føles anderledes, da vi ser en del af Steve Lacy, der ikke er set før, en invitation til hans kreative verden. Og vi kunne mærke under denne æra, at han havde fundet mere tillid til den måde, han klæder sig på, og hvordan hans stil adskillede sig fra hans oprindelige lyd. “Mercury”s bossa nova vibes kredser omkring Steve Lacys bitterhed over et tidligere forhold og viser hans tosidige natur. Astrologi, Merkur og Venus i retrograd er et gennemgående tema i dette projekt, da Lacy prøver at udfordre den mere rå og naturlige del af sit sjæl. En tvilling har to facader, derfor er det afgørende for en tvilling og kærligheden, at han mister sin elskede, men Venus er i retrograd.
Han udtrykker alle sine følelser igennem albummet, men hans stemme føles fjern fra os, som om den manglede dybde, hvilket lader musikken overtage følelserne. Dermed behøves vi ikke så meget at tænke på hvad han synger om, men mere hvordan musikken føles og hvordan den reflekter sin spiritualitet.
Dette projekt er resultatet af en genis vision, der bliver til virkelighed, udvider kunstnerens musikalske palet og giver os et tidløst kunstværk.

Ela Soria-Lundberg
elasorialundberg@bandsoftomorrow.com