fbpx

Nordiske Hits // Uge 6

Foto: Bård Berg / Solå // Helen Rostum (Pressebillede)

Så er der endnu en gang nye toner fra den nordiske front, og vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Bård Berg, Solå – “To B”

Endnu en gang er den norske producer, der går under navnet Bård Berg, ude med et nummer fyldt med gode vibes, der får kroppen til at bevæge sig i takt til beatet. Her på redaktionen har vi lyttet meget til Bård Berg, og sågar haft ham på listen over producere/DJ´s man skal kende til. På sit seneste udspil som udkom i fredags har han den spirende popartist Solå med på en fløjlsblød gæstevokal. “To Be” er et mere roligt udspil fra Bård Bergs side af – et ægte chillpop-nummer, kan man vidst godt kalde det. Sangen blev allerede skrevet tilbage i 2018 til Solå projektet, men dengang kom hun ikke videre med idéen, indtil hun mødte den dygtige producer. Sammen har de skabt det helt perfekte nummer til at vågne på, på en grå og kold onsdag, eller til de bekymringsløse sommeraftener med vennerne. Et nummer som virkelig danner rammerne for en helt speciel stemningen, som varmer helt ud i fingerspidserne.

Colleagues – “Abide”

Det svenske musikkollektiv Colleagues startede helt tilbage i 2013 hvor de hurtigt blev dækket på diverse musikmedier og ofte spillet på de svenske radiostationer. Pludselig forsvandt de komplet og mystisk fra scenekanten, men nu hedder året 2022 og seks år senere er de nu tilbage – og de er stærkt tilbage! Nummeret “Abide” er en sang som bliver båret af et yderst lækkert groove og en tung bass synth.. Det er et klassisk Colleagues nummer, men med et up-tempo beat, der nærmest lyder glitrende i dens produktion, og her på redaktionen har vi hørt den hele morgenen. For bandet har processen været fyldt med en masse grin og egentlig også samme struktur som de har gjort førhen – de har bare haft brug for lidt plads. Og det er vi glade for at de gjorde, for nu er de stærkt tilbage med et lækkert nummer samt et album, som kommer senere på året.

Efterklang – “Alien Arms”

“Alien Arms” er ikke ligefrem et nyt nummer, da det udkom på Efterklangs album fra sidste år Windflowers. Nummeret har dog fået nyt liv i form af en musikvideo skabt af billeder og videoer indsendt fra hele verden af bandets fans. Videoen er så blevet instrueret af Efterklang-superfan Bhavesh Bangdiwala, som i et lignende projekt sendte videoer fra en hospitalsseng da han var indlagt med Covid-19. Til dette projekt bemærkede Efterklang glædeligt at Bhavesh igen sendte videoer, denne gang hvor han var rask, og tog derfor fat i ham for at lade ham instruere videoen. Sangen og videoen er for Efterklang og Bhavesh blevet et bevis på al den kærlighed vi har til hinanden på kryds og tværs af kloden, også selvom vi er ramt af en pandemi. Sangen ligger nu på vores playliste, og den på alle måder smukke musikvideo kan findes lige her

Ellers tilføjet:

Agnes Hartwich – “the way he would”
Blæst – “Juice”
Boys and Ivy – “Toronto”
CLARA – “Energies Don´t Lie”
Danser Med Piger – ” Kemikalier”
DRØM – “Drøm lidt om mig”
døssing – “monsieur mano”
FredAtLast – “One Day”
Freddy Madson – “Hanging in the Air”
Fägring – “Samma Blod”
GRETA – “Stranger”
JERKA – “Annika”
Joyce – “Jeg Har Glemt Hvor Gammel Jeg Er”
Maaneland – “Ildebrand”
Nikolaj Paakjær – “Ved lysets sydende låge”
Omar Rudberg – “Moving Like That”
Pershagen –  “Solen är en trumma” 
Resa Saffa Park – “Tendencies”
Reveal Party – “Wish I Could Hold You”
Ring Them Bells, Kira Skov – “Capitol Hill”
Rumpistol – “Gniben”
Thea Wang – “Tell Me About It”

Find playlisten her:


Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com