fbpx

30 ønsker til Roskilde Festival 2017

Foto: Peter Doherty / PR

Vi har ikke kunnet holde os i skindet. Her på falderebet, før de første navne offentliggøres på torsdag, har vi fundet frem til hele 30 navne, som Danmarks største festival skal booke, hvis det står til os. Både store og små.

Siden midten af september, har man kunne fortælle Roskilde Festival, hvilke fem navne, man helst ser pryde plakaten til næste års festival. Nu er det blevet offentliggjort på festivalens facebook, at de første 12 navne (mindst) er lige på trapperne. De bliver offentliggjort torsdag den 27. oktober.

Vi har selvfølgelig også ønsker til landets største line-up, ja faktisk så mange, at vi ikke kunne nøjes med fem. Vi har gjort os mange overvejelser, og fundet frem til 30 navne, vi ville elske at se næste år. Her kan du læse bevæggrunden for vores ønsker. Er du enig?

Dem med stort

Vores drømmeheadliners består af Depeche Mode, som netop har annonceret udgivelsen af det nye album, Spirit, og en tilhørende turné til næste år, Trentemøller, som i år har udgivet nyt album, og i øvrigt er et oplagt dansk hovednavn, og Gorrillaz, som endelig har noget i støbeskeen igen. Derudover fantaserer vi om, at blueslegenden Chuck Berry, der i en alder af 90 år denne sommer har været på amerikansk turné, kan tage pladsen som dette års store ikon med hans kommende nye album, der bliver det første siden 1979.

Ja, det kunne være fedt, at få Beyoncé tilbage på dansk grund, men hun har altså også en søster, Solange, der netop har udgivet sit anmelderroste album, A Seat at the Table, og ville være et perfekt popnavn til Arena. Andre kunstnere, der kunne fylde denne scene, er de netop genforenede Le Tigre, den dobbelt albumaktuelle Frank Ocean, samt de franske D.A.N.C.E ikoner Justice, som slipper albummet, Woman, lige om lidt, og kunne skabe en legendarisk electrofest.

Peter Doherty er på vej med nyt på solofronten, og vi ser derfor meget gerne, at han lægge vejen forbi Dyrskuepladsen til sommer. Også anmelderroste Anohni, der næste år bosætter sig i Aarhus, kunne være en oplagt booking. Sidste år var hun på en lang række europæiske festivaller, men sprang Danmark over, så nu må hun gøre op for det. Og nå ja, så er ingen ringere end Grizzly Bear tilbage i studiet.

Gengangerne

Jajaja, vi ved godt, at det som udgangspunkt er et no go med de samme kunstnere to år i træk, men Janelle Monáe gjorde det altså…

Alex Vargas, Chinah, og Bisse var også på plakaten sidste år, men vi ser dem gerne aflægge visit igen. Mens Alex Vargas og Bisses koncerter var så proppede, at mange måtte gå forgæves, har Chinah for nyligt fået ekstra vind i sejlene med P3’s talentpris, og bliver ved med at markere sig som et af Danmarks mest fremadstormende nye navne. Det ville i øvrigt heller ikke være helt dumt, hvis et af disse navne fik æren af at åbne Orange Scene. Vi siger det bare…

Nye forelskelser og spændende solo acts

Da vi var på Reeperbahn Festival tidligere i år, forelskede vi os i det australske funkpop-ensemble Parcels og sanger/sangskriveren Albin Lee Meldau fra Sverige. De kunne ganske passende få en plads på en af de mindre scener, hvorfra de forhåbentligt ville tryllebinde publikum ligeså meget, som de tryllebandt os på den tyske festival.

Vi har også et godt øje til den eksperimentelle gospel kunstner serpentwithfeet, den amerikanske neo soul artist Helado Negro og den lo-fi 80’er-inspirerede kunstner Porches, som vi havde rimelig stor optur over på dette års Great Escape Festival i Brighton.

Derudover er der også to tidligere frontmænd, vi holder et vågent øje med. De har faktisk begge spillet på Roskilde tidligere med grupperne Fleet Foxes og Klaxons, men vi ville ikke klage, hvis der på den næste plakat står Robin Pecknold og Shock Machine (James Righton) i stedet. De er nemlig begge aktuelle med soloalbums til næste år, og vi har forventningerne i top.

De danske og opvarmningen

Emma Acs, Yung, og The Entrepeneurs er alle danske navne vi håber at se på de mindre scener. De to sidstnævnte er nye skud på stammen i dansk rock, mens Emma Acs spillede på det, der engang hed Pavillon Junior i 2011, og har siden ikke besøgt festivallen. Det mener vi er en skam, og synes at hun bør bookes med det samme,

I opvarmningsdagene ønsker vi os de stærke nye danske navne Lærke Emilie, Vigsø, Turquoise Sun og Irah, samt svenske Pale Honey, der kunne lægge Rising ned, med deres lige til og flabede garagerock. Og også norske Anna of the North, kunne pryde programmet med hendes kølige synths på en forhåbentlig solskinsbadet festivaldag.

Og nå ja, så har vi da også drømt om både Nick Cave & The Bad Seeds, Bon Iver, Kings of Leon, White Lies, Chance The Rapper, Day Wave, Cloud Nothings, Bibi Bourelly, Bishop Briggs, Lewis Del Mar, BØRNS, Jagwar Ma, Ten Fé, Mitski, LIV, Shura, Mykki Blanco, Christine and the Queens, Astronautalis, Soft Hair, Conner Youngblood, Nicolas Jaar og  Nilüfer Yanyafor at nævne nogle stykker.

Vi venter i spænding på torsdagens offentliggørelser…

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com