fbpx

ROSKILDE 2024: Fra tvivl til triumf: En nat på Club Shy med Shygirl

Da Shygirl trådte på Arena-scenen fredag nat, var det til et halvtomt telt og med en tvivlsom forventning i luften, men hendes unikke take på rave-genren formåede alligevel at skabe en engagerende feststemning, der tiltrak flere og flere tilskuere som aftenen skred frem

Foto: Shygirl / VEGA
Venue: Arena-scenen, Roskilde Festival

5/6 stjerner

Shygirl’s koncert på Roskilde Festival 2024 var en blandet oplevelse, der bød på både højdepunkter og udfordringer. Inden koncerten startede var Arena teltet på ingen måde fyldt halvvejs op, hvilket fik mig til at stille spørgsmålstegn ved, hvad der egentlig var i vente for mig denne fredag nat.

En kraftig backingtrack, der vippede på grænsen til playback karakteriserede Shygirls vokale præsentation, og havde det ikke været for ‘playbacken’ ville man nok ikke kunne tyde sangenes lyrikker for hendes mumlende og karaoke-lignende sangstil. Jeg måtte også gentagende gange minde mig selv om, at Shygirl ikke definerer sig selv som en sangerinde, men en lyricist og DJ, og jeg derfor ikke føler det er 100% berettiget at kritisere hende på hendes vokale præsentationer, som man ellers ville med så mange andre.

Hvad der især hev mig ind i Shygirls Club Shy-univers var i højeste grad hendes sange, der lånte elementer fra hiphop og raggaeton genren, og blandede dem med den traditionelle rave-lyd. Koncerten blev i den forbindelse unik og karakteristisk for netop Shygirl, hvis sange byder på catchy hooks og gode beats. Det var nærmest umuligt ikke at blive bare lidt revet med af stemningen som hendes sange skabte, hvilket de, der var tilstede syntes at være mere end enig med mig i.

Jo længere koncerten skred frem, jo flere begyndte at dukke op, og det blev endeligt tydeligt, at Shygirl blot havde været offer for uheldig programplanlægning, der placerede hendes koncerts start, mens Gilli stadig optrådte. Men da Gillis koncert så sluttede, kom der en flok af folk, der skulle afslutte deres aften med en tur på Club Shy.

Tags:
Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com