fbpx

Fem internationale, kvindelige hiphop- og R’n’B-acts du skal holde øje med

Foto: Princess Nokia//PR

Den internationale hiphop- og R’n’B-scene blomstrer for tiden med nye, spændende, kvindelige artister. Vores meget begejstrede skribent har udvalgt fem, hun mener, du skal holde særligt øje med.

Jorja Smith

Jeg opdagede Jorja Smith i starten af 2016, da hun udgav nummeret “Blue Lights” som røg direkte ind i repeat på min playliste. Jeg var ikke den eneste, der var solgt, og nummeret har blandt andet fået positiv opmærksomhed fra navne som Skrillex, Stormzy og Dizzee Rascal og fra store medier som Complex, Fader, iD, og Vogue. Den blot 19-årige Jorja Smith kan lidt af af det hele, og siden hun var helt lille, har hun sunget og skrevet musik. Oven i det, har sangerinden studeret klassisk musik og spiller både klaver og obo. Jeg kan ikke vente med at høre mere fra Jorja Smith i fremtiden, og vil du høre, hvad hele hypen handler om, så kan du jo passende nyde et nummer fra hendes seneste EP Project 11 her:

Princess Nokia

Princess Nokia er en af de kvindelige rappere, som virkelig skiller sig ud. Jeg har først for nyligt opdaget hende, men sangen “Tomboy” er allerde røget i top fem på min spilleliste. Jeg har virkelig nørdet hende meget på grund af det store potentiale, og i al nørderiet har jeg fundet frem til, at rapperen i sin musikkarriere har haft mange navne. Måske du kender til en Wavy Spice eller Destiny? Ligemeget hvad, så er det altså Priness Nokia du nu skal holde øje med. Ganske enkelt er Nokia, eller Destiny Nicole Frasquerier, som er hendes borgerlige navn, en 24-årig afro-nuyorican, selvstændig rapper og sangerinde. Med en opvækst i New York City, er Nokia præget af bylivet og af tanken om en blanding af både frihed og restriktioner i hverdagen, hvilket især kan høres i hendes tekster. Feminisme, glæde og individualitet er alle elementer, der er med til
at definere Princess Nokia. Tjek hende ud, hun er helt sikkert værd at gå efter!

Raye

Jeg forelskede mig i den 18-årige britiske sangeringe Rachel Keen, da jeg hørte sangen I,U,Us og har siden dengang anbefalet hende til folk omkring mig. En sang som “Tell Me“, fra hendes seneste EP, er bestemt også et nummer, der har kørt på repeat. Hendes tekster handler om emner, jeg tror, de fleste piger vil kunne relatere til, og det er godt at lytte til, hvis man bare har brug for at forsvinde helt ind i et andet univers. Ja, jeg mener faktisk, at hendes EP SECOUND er et lyt værd, og hvis du forelsker dig i Raye lige så meget, som jeg har gjort, er det uden tvivl en EP, du vil sætte på mere end én gang. Med hendes bløde stemme over elektroniske beats og moderne R’n’B beviser Raye, at hendes lyd er ultra moderne, og at der nok heller ikke vil gå længe, før det hele tager fart. Lyt selv her:

Tommy Genesis

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker canadiske Tommy Genesis. Hun bliver kaldt internettets ukronede undergrundsdronning, og det kan jeg kun erklære mig enig i. Hendes rigtige navn er Genesis, men hun tilføjede Tommy, da hun identificerer sig selv som en drengepige. Tommy Genesis refererer selv til sin musik som “fetish rap” med rim og provokerende tekster, der omhandler alt lige fra sex, parforhold og narkotika til kedsomhed og oprør. Genesis er signet til Awful Records, som er et label grundlagt af rapperen Father. En rapper, jeg altid har set som en af mine favoritter, hvilket gør det så meget mere fantastisk, at det var netop ham, der opdagede hende. Genesis er et af de dér navne, som ingen kender, men som alle vil vide, hvem er, når du leger DJ hjemme hos dine venner og prøver at starte en fest. Prøv selv med numre som “OG Shepherd“, “World Vision” og “Hair Like Water Wavy Like The Sea” og se, om du ikke bliver aftenens store helt. Og så er prikken over i’et, at hun kommer og gæster VEGA til februar til Girls Are Awesome. Jeg skal ihverfald afsted, og mon ikke du også skal, når du bliver lige så begejstret som mig?

Abra

Abra er en R’n’B-sangerinde, jeg først for nyligt har opdaget, og jeg forstår stadig ikke, hvorfor jeg ikke har opdaget hende noget før. Hun er nemlig fuld af potentiale. Abra er født i New York, opvokset i London og nu bosat i Atlanta. Hun er sangskriver og, udover det, også producer. Hun er en af de dér artister, der udover sin musik også har fået en god portion opmærksomhed for sin påklædning, og for at sige tingene som de er. Hendes EP, Rose fra 2015, har virkelig imponeret mig. Musikken har en ganske særlig lyd, som jeg ikke har hørt før, og som har gjort mig helt forelsket. Sange som “Fruit” og “Feel” er røget ind på min yndlingsspilleliste på Soundcloud, og udover at jeg fortsat skal holde øje med hende, så synes jeg egentligt også, at du skal. Bedøm selv ved at høre hendes smukke stemme her:

I øvrigt er Abra lige nu aktuel med en superfed video til nummeret “Pull Up”, hvilket vi har skrevet om her.

Mille Kristensen
millekristensen@bandsoftomorrow.com