fbpx

Shovels & Rope – Tønder Festival 2017

Foto: Bo Petersen
Scene: Open Air
Dato: Fredag den 25. august 2017

Inden koncerten med Shovels & Rope gik i gang på Open Air scenen, blev vi lovet af konferenceren, at vi ville opleve et band, der, trods de kun er en duo, ville kunne lyde som et helt orkester – og ja. Shovels & Rope lød til aftenens koncert som et helt orkester.

[rwp_box id=”0″]

Duoen Shovels & Rope, der består af ægteparret Cary Ann Hearst og Michael Trent, er begge multi-instrumentalister, hvor de på scenen skiftevis agerer guitarist, trommeslager, pianist og harmonika-spiller. Duoen fik det til at se legende let ud, da de stod på scenen. De lod sig selv rive med af musikken, og det smittede naturligvis af på publikum. Og som koncerten skred frem, blev energien blandt publikum og band også kun bedre.

Det er bandets første koncert i Danmark, og igennem koncerten fik vi numre som “Johnny, Wont You Come Outside”, “Gasoline”, “Tickin’ Bomb” og hittet der fik dem ind på Americana-scenen: “Birmingham”. At de skulle spille på Open Air scenen var dog en udfordring, som de ihærdigt prøvede at komme igennem så smertefrit som muligt. Scenen blev hurtig for stor for de to kunstner, når der skiftende var enten mange eller få publikummer. Man kunne forestille sig, at havde de spillet i Telt 1, skulle de nok have skabt en fest, der kunne få de gråhårede damer op og stå på stolene. På Open Air scenen var festen forbeholdt de få, hvor langt størstedelen vrikkede med hofterne og gav anerkendende nik i takt til musikken. Overraskende var et nummer som “Evil”, der inkorporerer en yderst basset, og distortet orgel. Det er sjældent at se et element, der typisk er forbeholdt elektronisk musik, blive brugt på en facon her, hvor det skabte bredde i musikken.

Man kan ikke lade være med at sammenligne duoen med et navn som The White Stripes. Hvor White Stripes var eksperimentale i deres tilgang til musikken, har Shovels & Rope taget en mere klassisk tilgang, hvor de næsten kliché-fyldte tekster stadig eksisterer. Det gør heller intet i en genre som Country og Americana. Man kommer for at høre hver kunstners egen ‘take’ på genren, og dem, der bryder igennem, er dem som kan gøre det personligt og få det til at virke som om, at de klichéer, man har hørt gang på gang, pludselig virker nye og forfriskende. Det er det et band som Shovels & Ropes kan. Tage en gammel genre, og få den fornyet.

Det var en behagelig overraskelse at se Shovels & Rope i Danmark for første gang. Man kunne have håbet på, at koncerten blev afholdt i Telt 1, da både scenen, men også selve rummet, ville have fungeret bedre for duoen. Ikke desto mindre kæmpede Shovels & Ropes en brav kamp for at fylde hele Open Air scenen ud, og alene det at de formåede at holde folks konstante interesse koncerten igennem, skal de have cadeau for.

Kenneth Tygesen
kennethtygesen@bandsoftomorrow.com