fbpx

Anchor Award 2017: Og vinderen er…

Foto: Jade Bird // Stephan Wallocha

Lørdag den 23. september løb dette års Anchor Award af stablen. Prisfesten er tilknyttet den tyske musikbranchefestival Reeperbahn, og for andet år i træk, valgte juryen til awardshowet festivalens, ifølge dem, mest lovende navn. 

Det var otte meget forskellige navne, der dette år dystede om at blive vinderen af Anchor Awards 2017. Prisfesten er som sagt en del af Reeperbahn Festival, og tilføjer endnu et lag til den i forvejen brede festival med showcases, konferencer, koncerter og branchefester.

Prisfesten skal med dets anker som vartegn symbolisere festivalens mest lovende kunster, og fungerer både som kvalitetsstempel og en guide for fans og branchefolk.

Læs også  Det danske producer-par FIJI er ude med elektronisk banger

De nominerede var den britiske singer-songwriter Matt Maltese, alternative-sangerinden Jade Bird fra Storbritannien, power-poppede Alice Merton fra Tyskland, England og Canada, folk-sangeren fra England Fenne Lily, tyske og rockede Pabst, den rå og poppede Joseph J. Jones fra England, indie-bandet Fast Romantics fra Canada, og elektroniske First Hate fra Danmark.

Alle kunstnerne har med deres nominering opnået stor anerkendelse, men der var en, der brillierede dommerne mere end andre.

Læs også  Reeperbahn Festival føjer 55 bands og artister til plakaten

Vinder – Jade Bird

Vinderen af årets Anchor Award gik til den yngste nominerede, som med sin både stærke og fine stemme fortæller rørende historier, og med sit guitarakkompagnement fortryller publikum.

Til at tage den svære beslutning var de fem jurymedlemmer Tony Visconti, producer for David Bowie og T. Rex, Garbage-sangeren Shirley Manson, Valeska Steiner og Sonja Glass fra den tyske popduo BOY, sangerinden fra Metric, Emily Haines, og BBC-radiovært Huw Stephens.

Læs også  Dansk premiere: Turboweekend-medlem debuterer med singlen “The End” under soloprojektet Mr. Koifish

Juryen fortæller om deres beslutning:

– We have decided upon an artist with impressively broad range, who displays strong songwriting and musicianship, bringing something fresh and unconventional to her genre.

Vi glæder os til at følge med i Jade Birds videre karriere, og nedenunder kan du lytte til den unge, talentfulde sanger og sangskriver.

Læs desuden meget mere om prisfesten her.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com