fbpx

Hak Baker – Misfits (EP)

Foto: PR
Label: Independent
Udgivelsesdato: Onsdag den 15. november 2017

I en unik blanding af grime, indie- og alternativ folk-rock skinner den London-baserede sangskriver Hak Baker som en usleben diamant på sin debut-EP, Misfits.
[rwp_box id=”0″]
Den 26-årige Hak Baker voksede op på the Isle of Dogs, et socialt belastet kvarter i den østlige del af London. Her brugte han sin ungdom som en del af grime-gruppen B.O.M.B. Squad, flyttede hjemmefra som 15-årig og blev opslugt af gaden med tidligt alkoholmisbrug og et liv på kanten af loven, der endte i et længere fængselsophold.
Men i fængslet lærte han sig selv at spille guitar og genfandt sin passion for musikken, som siden hans løsladelse har været genstand for en enorm (og velfortjent) hype på Londons undergrundsmusikscene med ros fra stemmer som Huw Stephens, Zane Lowe og grime-kongen Skepta. Og med sin karakteristiske, dovne vokal og flotte gadepoesi udfylder han en endnu blank side af britisk sangskrivning og giver et friskt pust til en til tider idéforladt genre.
Kontrasten mellem Bakers hæse, grimede vokal og det afslappende fingerspil fra den akustiske guitar er størst i “Conundrum”, som især i sammensætningen med Youtube-videoen er en livsbekræftende hyldest East London, hvor den atypiske og friske sangskrivning bringer hjemkvarteret til live gennem tekster som “You selling weed to make ya pocket money bigger / the old bill are always locking up my n*gga’s / them white boys knickin’ bikes to make figures“.
Men Hak Baker er meget mere end en hyggelig sangskriver med en kraftig dialekt. Lækre blæser-stemmer, et livshyldende omkvæd og energiske reggae-rytmer samler sig i en energisk eksplosion på “Like It Or Lump It” og skaber en af EP’ens højdepunkter, der for alvor viser Hak Bakers musiske alsidighed. Og så er der den ungdommelige rebelskhed og autoritetsskepsis, som Baker har med sig hjemmefra, og som kommer til udtryk gennem de melankolske, atypiske grime-flows over skæve trommerytmer på “MisFits”.
Og især den dystre oprørsvise “Quaser” viser de skarpe kanter i Bakers udtryk med en tonstung bas under den bløde guitar og de hårde gadetekster som: “Pass me that saber / and that gun over there with that laser / they’re tryin’ to take our liberty / We’ll shoot them up like Quaser” – rettet mod lovens lange arm, her omtalt som “the old bill”.
Det enkle, hypnotiske guitarspil er EP’ens bindeled, der på “Tom” næsten fører til fuldstændig trance og på “7AM” rammer den perfekt berusede mellemtilstand, der kendetegner morgenbrandertens tosidede fornøjelse, der sammen med resten af EP’en brænder ud til Hak Bakers halv-døsige vokal og gadepoetiske lyrik: “Chasing the light / close all the blinds / everybody’s fucked up, but we’re all alright / it’s 7AM now“.
Hak Baker giver med Misfits en tiltrængt stemme til en sprudlende, men overset generation, og han markerer sig som en kunstner, som man i den grad bør holde øje med i fremtiden. EP’en er tilgængelig på alle streamingtjenester.

Tags:
Nicklas Krarup Larsen
info@bandsoftomorrow.com