fbpx

Chinah eksperimenterer på den nye single “Strange Is Better” forud for kommende albumudgivelse

Foto: Ursula Marcussen

Danske CHINAH har de seneste par år haft godt med vind i sejlene. Nu er den danske gruppe endelig ude med ny musik i form af singlen “Strange Is Better”, der vidner om et band der er let på vej i en ny musikalsk retning.
Den Københavnbaserede gruppe CHINAH er på få år blevet et af Danmarks mest prominente elektropop bands. Trioen, som består af medlemmerne Fine Glindvad, Simon Andersson og Simon Kjær, har blandt andet haft adskillige radio-hits, vundet P3’s talentpris, optrådt på Roskilde Festival og turneret nationalt såvel som internationalt.
Hvor gruppens musikalske udfoldelser før havde et mere poppet islæt, bevæger bandet sig nu, ifølge dem selv, over mod en mere eksperimenterende og elektronisk retning. Om denne genre- og musikmæssige udvikling udtaler gruppens forsanger Fine:
Vi har leget med popmusikkens præmisser på de første to EP’er. I popmusik skaber man ofte et entydigt og utopisk univers. Man beskriver drømmen. Nu går vi ind og knuser drømmen.
I kølvandet på dette musikalske skift, har bandet i dag udgivet nummeret “Strange Is Better”, hvilket er den første smagsprøve på, hvad man kan forvente af CHINAH’s kommende album ANYONE, der har release 1. juni 2019. Sangen er ifølge gruppen skabt, både melodisk og lyrisk, med henblik på at danne en følelse af altid at bevæge sig fremad – som den følelse man har, når man lever et liv i overhalingsbanen, og aldrig rigtig giver sig selv tid til at sætte sig ned og tænke over, hvorfor man lever som man gør. Derudover handler nummeret, ifølge bandets forsanger Fine, om det faktum, at ingenting nogensinde er definitivt forstået. Menneskets forståelse af sig selv, sine nærmeste eller bare verden generelt, vil altid, ifølge Fine, til en vis grad være ufuldkomment.
Selvom man, når man hører nummeret, ikke er i tvivl om at, at det er CHINAH der står bag singlen, kan man stadig godt fornemme, at bandet bevæger sig i en ny retning. Nummeret er, ligesom bandets tidligere musik, karakteriseret af melankolske dybe bas-toner, finurlige, elektroniske melodier og Fine’s smukke og karakteristiske vokal. Endvidere understreger bandet i en pressemedelelse, at nummeret er lavet ud fra ønsket om at kreere en kollision mellem den utilpassethed der opstår mellem forsanger Fine’s døsige vokal og de sære men energiske bas-melodier. Alt i alt står det dog hurtigt klart, at den nye single er karakteriseret af en mindre grad poppethed, hvilket fremstår som den største forskel til bandets tidligere udgivelser.
Hør det lækre nummer herunder, og glæd dig ligesom os, til udgivelsen af CHINAH’s nye album.

Tags:
Christoffer Nielsen
christoffernielsen@bandsoftomorrow.com