fbpx

Dansk premiere: Turboweekend-medlem debuterer med singlen “The End” under soloprojektet Mr. Koifish

Foto: PR

Tidligere Turboweekend-bassist Morten Køie giver i dag en smagsprøve på sit nye solo-projekt Mr. Koifish med den spritnye ørehænger af en debutsingle, “The End”.
Efter 12 års stormende succes, gav den danske synth-rockgruppe Turboweekend deres afskedskoncert på dette års Wonderfestiwall. Selvom opløsningen af gruppen ganske sikkert skærer enhver Turbo-fan i hjertekuglen, skaber det plads til nye og spændende musikeventyr – heriblandt Morten Køies ret så tjekkede soloprojekt Mr. Koifish.
Mr. Koifish giver tydeligvis Køie et fripas til at gå på opdagelse i musikkens eksperimentelle afkroge. Ud over sit tunge, laid-back beat, flyder nummeret over med smooth synthesizer og smukke vokaliseringer, der smelter sammen til et lækkert og underspillet lydunivers. Selvom singlen både med de tunge, tilnærmelsesvist dunkle vibes og titlen ”The End” peger i retningen af et endepunkt, handler den ifølge Morten Køie i virkeligheden om det stik modsatte – starten på noget nyt:
Med Mr. Koifish har jeg skabt et sted hvor mine ideer kan få frit spil. Jeg har taget kaptajn hatten på og det føles befriende ikke at skulle gå på kompromis hele tiden, som man naturligvis gør når man er i et band. Jeg har været en del af flere forskellige inspirerende musikalske projekter gennem de sidste 20 år og det føles som et vigtigt skridt videre for mig at turde stå på egne ben for første gang.
Med ”The End” markerer Mr. Koifish fornyelse på flere planer. Ud over at singlen kick-starter Køies egen solokarriere, afspejler den også en ny begyndelse på familiefronten. Den kvindelige vokal medvirkende på nummeret tilhører nemlig Køies kone Sofie Hannibal, der under indspilningerne ventede det musikalske pars første barn. Med debutsinglen hylder Mr. Koifish dermed både den spirende kreativitet og det nye liv, i form af sit elegante og veludførte musiksnedkeri.
Vi vil glæde os til mere musik fra den garvede musikers hånd. Lyt til “The End” her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com