fbpx

Den danske artist Pil leverer ny single med nordisk pop-klang

Foto: Natasha Post Penaguião

Den danske sanger og sangskriver Pil er tilbage med singlen “Soul Be Gone” og teaser dermed en melodisk pop-EP, der er på gaden til foråret.
Vi har tidligere fremhævet den Københavns-baserede artist Pil, som én man skal holde godt øje med. I 2017 gav hun sensommerkoncert til et af Band of Tomorrows arrangementer i Pumpehuset Byhaven, og vi har derudover haft fornøjelsen af at stille hende 10 hurtige spørgsmål her på redaktionen.
Pil Jeppesen udgav i foråret 2016 debut-EP’en Leak, samt EP’en Side A i 2017, og har netop sluppet singlen “Soul Be Gone”, der teaser den kommende forårs-EP Side B. Med “Soul Be Gone” åbner Pil op til et melodisk og voluminøst pop-univers. Sangens underspillede vers leder frem til tilnærmelsesvist storslåede omkvæd, hvilket giver nummeret en dynamisk vibe. I pressemeddelelsen udpeges en oldegyptisk myte som inspirationskilde til “Soul Be Gone”, og i følge Pil taler singlen – om byrden at bære på et tungt hjerte, om længslen efter udødelighed og frygten for at have levet sit liv forgæves.
Med sin seneste EP er pil godt på vej ud i den danske musikbranche, og har blandt andet optrådt på dette års Distortion i København. Den danske sangerinde blev i maj måned kåret som Ugens Kanon på Karriere Kanonen, og er efterfølgende blevet spillet både på P3 og P6 Beat, hvor hun er blevet sammenlignet med kunstnere som Florence + the Machine og Oh Land, der også er nogle af hendes helt store inspirationskilder sammen med navne som Lana Del Rey og Radiohead.
Vi har set os ret lune på Pils poppede lyd, som i kan tjekke ud herunder:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com