fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 38

Foto: Jimithy Lacoste//Oscar Greyeckel

 

Ugens Uimodståelige er vores bud på de svedigste nye sange udgivet inden for den seneste uge af artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til pop, hiphop, rock, elektronisk eller et eller andet midt imellem, så er der forhåbentligt guf at hente på playlisten.

 

Peter Bjorn and John – “One for the Team”

Den svenske indiepopsucces Peter Bjorn and John har den seneste tid teaset septembernyheder på deres sociale medier, og nu er de endelig ude i form af hele tre nye singler. De er alle en smagsprøve på, hvad man kan vente sig af det kommende album Darker Days, som lander den 19. oktober via selskabet INGRID. På trods af, at albumtitlen og dets cover art (et “p” skrevet med knogler fra et skelet), er “One for the Team” slet ikke dystert overhovedet. Tvært imod fortsætter det Peter Bjorn and John-stilen med opløftende indiepop og store, fængende omkvæd. Hver af de tre nye singler repræsenterer desuden hvert bandmedlem. “One for the Team” er således Peter Moréns perspektiv og “Every Other Night” og “Gut Feeling” henholdsvis Björn Yttling og John Eriksson.
 

Jimothy Lacoste – “Fashion”

Den Journey Festival-aktuelle London-artist Jimothy Lacoste hylder med den nye single “Fashion” at klæde sig smart, hvad end “smart” er for dig. “I’ve always dressed really smart, some people got it, some people didn’t,” indleder han blandt andet på nummeret, hvor han også erkender, at han føler sig som en million. Lo-fi-popnummeret er tekstmæssigt et humoristisk indslag, men musikken er altså ganske seriøs. Han er primært kendt for sine virale youtube-videoer, men med “Fashion”, som lydmæssigt tager dig tilbage til en lysere og bekymringsfri tid, viser DIY-artisten, at han mestrer musikken lige så godt som det visuelle.

Miink – “All for You”

Alternativ pop og R&B beskriver nok bedst, hvad Londons Miink har gang i på debutalbummet Small Clan, der udkom den 19. september. “All for You” er et virkelig smukt nummer taget fra albummet. Det lægger ud med korharmonier og slår hurtigt over i et hårdt, alternativt udtryk i instrumenteringen, som resten af sangen står i klar kontrast til Miinks himmelske vokal, som i omkvædet går over i det kuldegysningsfremkaldende.
 

Ellers tilføjet:

Lana Del Rey – “Venice Bitch”
MØ – “Imaginary Friend”
BROCKHAMPTON – J’OUVERT
Cat Power – “Stay” (Rihanna cover)
Tyler, the Creator – “Peach Fuzz”
Nao – “Drive and Disconnect”
Christine and the Queens – “The walker”
Little Simz – “Offense”
Alex Vargas – “Silent Treatment”
Lewis Capaldi -“Grace”
Glød – “Careless”
Roosevelt – “Shadows”
Fay Wildhagen – “Leave Me To The Moon”
Emil Kruse & Louis Samson – “Tæt På”
KOPS – “Salvation”
Mahalia & Kojey Radical – “One Night Only”
Whethan – “Radar (feat. HONNE)”
Communions – “Is This How Love Should Feel?”
Louis Rustum – “To Be Continued…”
Dodie & Tom Walker – “Human”
Nosaint – “Nocturnal Delirium”

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com