fbpx

Nordiske Hits // Uge 43

Foto: Tove Styrke // Emma Svensson

Den sidste uge har atter budt på en masse ny, lækker musik fra de nordlige breddegrader. I dag har vi opdateret NORDISKE HITS-playlisten med 11 solide numre, du absolut ikke må gå glip af. Vi har lavet et lille skriv om tre af numrene, som i denne ombæring byder på alt fra melodiske pop-toner til lumre bedroom-vibes.

Tove Styrke – “Vibe”

Den svenske artist Tove Styrke har virkelig haft vind i sejlende det sidste års tid. Hun debuterede i 2010 med det selvbetitlede album Tove Styrke og har siden udgivet Kiddo i 2015 og 2018-albummet Sway. Nu er hun på banen med pop-singlen “Vibe”, der kommer som en senere tilføjelse til Sway-albummet. I foråret drog den svenske kunstner på USA-tourné med den New Zealandske elektropop-komet Lorde efterfulgt af en Europatourné med ingen ringere end Katy Perry. Lige nu er den svenske kunstner draget ud på en omfattende headliner-tour, der indbefatter både Skandinavien, Storbritanien og Nordamerika. Med “Vibe” føjer vi en gedigen omgang nordisk pop til vores liste.

Ea Kaya – “Don’t Complicate It”

Vi har spottet et spirende talent i den danske popsangerinde Ea Kaya, der senest er aktuel med singleudspillet “Don’t Complicate It”, som vi selvfølglig har føjet til vores nordiske playliste. Ea debuterede i 2017 med elektropop-nummeret “Remedy”, der tidligere på året blev efterfulgt af andensinglen “Tied Up”. Med det nyeste skud på stammen er der lækker, melodisk pop på menuen, hvor Eas stærke vokal er helt i fokus. Vi har taget os en snak med den danske sangfugl og udgav derfor i sidste uge et bandvarmt interview, som du kan læse her.

Freja Kirk – “Fine Things”

Den københavnske sangerinde Freja Kirk langede i sidste uge den lumre R&B-pop-banger “Fine Things” over disken, der kan bringe et hvert selskab i kog! Den unge sangerinde beskriver selv tracket som “følelsen af sex og liderlighed”, og sangen er det nyeste skud på stammen siden 2016-singlen “Ride”. “Fine Things” er udarbejdet i samarbejde med den garvede pop-snedker Gísli Gíslason, der blandt andet har arbejdet med Phlake-gutterne. Sangens laid-back sovekammerbeat og melodiske sekvenser akkompagneres af Frejas luftige, forførende vokal.

Ellers tilføjet:

MØ – “Red Wine” (feat. Empress Of)
MAIH – “Habits”
We Are The Way For The Cosmos To Know Itself  – “Don’t Bother”
Miriam Bryant – “How Did I Find You”
Zara Larsson – “Ruin My Life”
Hingst – “Eksil”
Rýk – “Young”
Rasmus Walter – “Lost in the Moment”
 

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com