fbpx

Ugens Upcoming: Glød

Foto: William Hvilsom

Ugens Upcoming byder på eksperimenterende funk-pop, med et tvist af jazz-tunes. Femkløveren er netop aktuel med den sprøde septembersingle “Careless” og er i øvrigt ret vilde med at kunne dyrke Glød-følelsen. Tag godt imod Glød!


Sponsoreret af

Her på redaktionen har vi fået et godt øje til den spirende danske funk-pop-kvintet Glød – og vi er langt fra de eneste der har opdaget de fem gutter og deres musikalske genistreger. Trods deres purunge alder, er den Københavnbaserede gruppe i fuld gang med at skabe deres helt egen sprøde lyd, hvor funk- og popelementer overdrysses med jazzede, eksperimenterende tunes.
Som børn af 00’erne, bringer det purunge band en legende og eksperimenterende tilgang til musikken med ind i deres lydunivers. Hvor gruppens tidlige musikalske sammenstykninger, heriblandt deres første single “Don’t”, særligt har været inspireret af tonerne fra kunstneren King Krule, har de med deres seneste singler “Careless” og “You Can’t Get Me” fundet ind til deres helt egen Glød-essens, som de værner meget om. Her er de melodiske sekvenser tidligere blevet sammenlignet med CHINAH, mens forsanger Karl Meyers vokal læner sig op ad The Cure.
I foråret spillede Glød deres første koncert på et proppet RUST i København, og har siden udgivelsen af deres to singler “Careless” og “You Can’t Get Me” haft medvind i ryggen, i deres indtog af den danske musikbranche.
Fremtiden tegner lovende for Glød, og der er ingen tvivl om at de fem gutter besidder en stor portion musikalsk potentiale. Vi har taget os en snak med det Københavnske band, som du kan læse meget mere om nedenfor.

Hvem er Glød?

Glød er William Weiss Albertsen (tekster og keys), Karl Meyer (vokal), Erik Zacher (guitar), Valdemar Verup (bas) og Linus Sandorff (trommer).

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vores lyd er bygget op omkring impulsive følelser og ungdommelighed. Med en vis underspillethed forsøger vi at placere lytteren i et rum med flotte piger, gode drinks og dæmpet lys. Den følelse, der opstår, når man hører vores musik – Glød-følelsen -, er svær at sætte ord på, men man er ikke i tvivl om, når den er der. Vores sange er simple og spækkede med gimmicks, fills og lækre riffs.

Hvordan startede I?

Karl og William startede Glød med en ambition om at opnå noget større. Første nummer blev til på en aften med masser af øl, fråd og melankoli. William stod beslutsom og fuld op midt om natten kun iført underbukser, fordi han fik en god ide. Han satte sig ved computeren og lavede der det vigtigste element i vores første demo “Don’t”.
God modtagelse af første single og en proppet koncert på Rust gav os blod på tanden, og nu er vi klar til imponere. Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik? Vores sange bliver oftest til, når 2 eller 3 af os sætter os i studiet en aften fulde af følelser og holdninger, der bliver til udkast til nye numre. Alle i bandet bliver inddraget og kommer med inputs og meninger.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Vi er fem forskellige mennesker med forskellige musikalske baggrunde, der lytter til forskellig musik. Derfor er vi inspirerede af alt muligt blandet, fra den svenske folkehelt Håkan Hellström til The Weeknd.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Mac Millers nyeste album er sat i rotation i studiet, og vi er sygt kede af, at vi ikke kommer til at høre mere fra den legende.Ellers har vi samlet alle vores favoritter på vores Spotify-playliste “Baby Glød”, som du kan gå ind og høre nu. Gør det, nu.

Hvad er I i gang med lige nu?

Lige nu mixer vi vores første EP og finpudser vores live-set.

Hvad er drømmen?

At dyrke Glød-følelsen mere end vi allerede gør; spille koncerter, lave musik, moments. Og så stiler vi allesammen efter at gøre os så bemærkede som muligt, mens vi kan.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Vores nye single “Careless”. Det er det mest gennemarbejdede, vi har lavet indtil videre, og vi er sindssygt stolte af den.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

Være brandmænd.
Hent Limelight app’en her:

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com