fbpx

Premiere: danske ZAAR bringer kontrastfyldte toner på den nye single “For A While”

Foto: Therese Precht Vadum

Det Iceland Airwaves-aktuelle soloprojekt ZAAR er på banen med eksperimenterende, mystiske og vellydende toner, på det nye november-track “For A While”.
Vi skyder torsdagens program i gang med gyldne nordiske toner! Vi har nemlig været så heldige at få lov til at premiere en lækker lille sag fra danske ZAAR, der i dag er aktuel med den dugfriske single “For A While”. Nummeret udkommer i kølvandet på singlerne “Last Song” og Foolish Ways”, som vi også havde fornøjelsen af at premiere tilbage i november måned sidste år. Med “For A While” leverer ZAAR et stærkt og vellydende come-back, og faktisk kan vi se frem til flere lækre toner i begyndelsen af det nye år, da ZAAR har været et smut i Norge for at indspille debut-EP’en “Lost My Sense Of Humour”.
I front for soloprojektet ZAAR finder vi den unge artist Sara Flindt, akkompagneret af Bjarke Amdrup og Jonathan Ludvigsen, der er leveringdygtige i et eksperimenterende, storslået og kontrastfyldt lydunivers. Ud over at have spillet på den aarhusianske SPOT-festival og den færøske G! Festival har hun blandt andet gæstet Den Grænseløse Festival og Rockwood Music Hall i New York.
Allerede i næste uge kan Sara med band opleves på den anerkendte islandske festival Iceland Airwaves, når hun er skrevet på torsdagsprogrammet den 8. november. Faktisk har den unge artist rykket teltpælene op og har bosat sig i Island for en stund, i ønsket om at kunne fordybe sig i sin musik – og sikkert også finde inspiration i den nordiske lyd, der er gennemgående for ZAARs univers.
Det er en storslået og stærkt eksperimenterende lyd, der rammer os med nummeret “For A While”, hvor rigelige mængder synth flyder let hen over det dynamiske electro-track. Sequencere, effektpedaler og pulserende trommer akkompagnerer Saras både sårbare men også legende vokal, hvilket giver nummeret en ganske særlig organisk nerve. Det er svært ikke at blive nysgerrig og gå på opdagelse i de mange musikalske detaljer, som ZAAR langer over disken, når “For A While” bevæger sig fra det intime til det storslåede .
Du kan give ZAARs nye toner et lyt her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com