fbpx

Ugens Upcoming: Lemon Palace

Foto: Petrine Prien

Ugens Upcoming byder på lumre, groovy og dansegarante indiepop-toner. De finder inspiration i kunstnere som Toro y Moi, Parcels og Prince, og byder bitterheden velkommen i deres citronpalads. Tag godt imod Lemon Palace!


Sponsoreret af

I sidste måned kastede vi vores kærlighed efter den spirende indiepop-duo Lemon Palace, da de var på banen med deres andet singleudspil “Nothing Real” i kølvandet på debutsinglen “Cactus” – to velkomponerede numre, der begge er strøget direkte ind på P3’s radiobølger. Med deres musik bringer de to bagmænd, Alex Rudniak og Frederik Engell, energiske, boblende toner, der kan fyre godt og grundigt op under dit efterår!
Den københavnske duo forsøger med deres musik at skabe et univers med rum og plads til “uperfekte følelser”, som skrøbelighed og bitterhed. I stedet for at lade sig trumfe og overmane af disse følelser, understreger duoen, at det faktisk er helt ok at acceptere dem og tilmed føle sig tilpas i dem, da det jo egentlig er nogle vi alle sammen bærer rundt på i ny og næ. De store følelser pakkes ind i et boblende, positivt og farverigt lydunivers, der stryger direkte ned i den taktfaste højrefod!
Er du til rigelige mængder synth, groovy bas-loops og florlette vokaler med et touch af lummer saxofon, anbefaler vi helt sikkert at du giver denne uges upcoming et lyt. Vi er slet ikke i tvivl om at Lemon Palace har massere af potentiale og talent de kan ryste ud af ærmet, som vi forhåbentlig også får at se på duoens kommende debut-EP, der lander engang næste år.
Du kan lære københavnske Lemon Palace at kende nedenfor, hvor vi har taget os en lille snak med de unge gutter.

Hvem er Lemon Palace?

Bagmændene i Lemon Palace er ikke nær så interessante som selve Citronpaladset. Stemningen i Lemon Palace er derimod værd at snakke om. Lemon Palace er falske pelse og perlekæder, te med honning, iskold lemonade med brus og en blød, rød veloursofa på et bonet dansegulv. Citronpaladset er et sted, hvor man tør have det godt, men ikke er bange for at dvæle ved sin eftertænksomhed.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Vores lyd er som et sæt farverigt tøj med smykkerne inden under. Vi tilstræber os at skabe et længselfuldt univers, der fortæller om tvivl og skrøbelighed, alt imens vi er tilpasset i det. Det er altid rart at få et stykke chokolade eller en god appelsinmarmelade til sit ostebræt.

Hvordan startede I?

Vi startede, som vi stadig starter med en sang i dag, i en søgen efter et udtryk, der rammer hvordan vi har det. Vores relation i musikken går langt tilbage, men det føles som om vi for alvor startede, da vi indså at bitterheden var velkommen, såvel som stoltheden. Deraf Lemon Palace.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Vi er meget optaget af stemninger og vores musik udspringer altid herfra. Vi prøver at arbejde ud fra farver. Når vi tænker et nummer i farver, kommer der et helhedsudtryk, som sætter en stemning, der rækker ud over musikken og teksten. Nothing Real, vores seneste single, er for os klart en neon-lilla og violet størrelse.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Det er svært at pinpointe et par enkelte musikere. Det musik vi ender med at lave har mange tråde til alt det vi går og lytter til. Det har på det seneste især været Toro Y Moi, og han har for vores vedkommende været en stor inspiration til at undersøge de stemninger i musikken, som vi synes er interessante. Derudover har Rhye, Parcels, Prince, UMO, Mayer Hawthorne, Tame Impala, Dirty Projectors, og Mild High Club alle sammen været nogle dragende kunstnere for os.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Albummet Prince af selvsamme mand fra 1979. Woman fra Rhye (2013) kører også stadig for os. Derudover er Unknown Mortal Orchestras “Multi-love” en single vi umiddelbart ikke kan blive trætte af.

Hvad er I i gang med lige nu?

Vi har begge været optaget af at undersøge nye måder at lave musik på, og nye måder at gå til en komposition. Hvordan vi kan bryde eller forny de rammer vi laver musik indenfor. Derudover har vi en EP i opkog til 2019.

Hvad er drømmen?

Drømmen findes ikke i ental. Som humør og seksualitet kan det afvige fra dag til dag. Der er dog en fællesnævner, der holder et fast greb om os: vi ønsker at kanalisere vores tilstedeværelse igennem musikken.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Vi har stadig vores debutkoncert til gode, og det kribler meget i fingrene for at komme ud og skabe vores univers ude i den virkelige verden. Indtil videre har vi hovedsageligt fokuseret på netop indspilning og komposition, og det bliver spændende at se, hvordan vi kan gøre de tanker vi har om musikken til virkelighed.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Nu er det jo et relativt overskueligt repetoire, så vi vil da anbefale folk at lytte til begge! Men hvis vi skulle vælge, må det nok blive vores nyligt udkomne single Nothing Real.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

Alex: “Jeg har altid haft en lyst til at være skuespiller.”
Frederik: “Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med lysinstallationer i store rum.”

 
Hør gratis musik ved at hente Limelights app her:

Tags:
Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com