fbpx

Ugens Upcoming: Perfect Plush

Foto: Naomi Akvama

Vi garanterer, at denne Ugens Upcoming vil gøre det svært for dig at sidde stille, når du hører deres futuristiske, plyssede og vellydende mix af 80’er-soul-pop og japansk pop. Kridt danseskoene og tag godt imod Perfect Plush. 


Sponsoreret af

Den danske popduo Perfect Plush består af Tendo og Felix – to gamle folkeskolekammerater, der i deres sabbatår efter gymnasiet fandt frem til en fælles musikalsk lyd, trods ellers ret så forskellige musikpræferencer: Tendo var glad for R&B og crunk, og Felix havde en forkærlighed for Seattle grunge-rock.

Den dynamiske tokløver mixer sangskrivningen fra 80’ernes soul-pop med moderne, japansk-inspirerede popproduktioner. Et sprødt univers, der i 2016 førte dem til finalen i KarriereKanonen med nummeret “Longing”. Det gav gutterne et klart praj om, at deres produktioner har potentiale, og det blev kun endnu tydligere, efter de skrev kontrakt med Music For Dreams, DJ’en Kenneth Bagers pladeselskab.

Lige siden har Perfect Plush forsøgt sig frem med at blande elektroniske elementer med organiske lyde og fede grooves, som fuldbyrdes i velproducerede, unikke og melodiøse pop-ørehængere. I slutningen af oktober udkom singlen “Lipstick”, og inden længe lander der snart flere nye toner fra duoen, som vi her på redaktionen næsten ikke kan vente på at høre.

Herunder kan du lære Perfect Plush meget bedre at kende, mens du lytter til “Lipstick” her:

Hvem er Perfect Plush?

– Vi er to personer. Tendo (producer) og Felix (sanger).

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Den er blød og plysset, men også futuristisk og abstrakt.

Hvordan startede I?

– Vi har gået i folkeskole sammen, men vi lavede ikke musik sammen dengang. Dengang lyttede Tendo til en masse R&B og crunk, mens Felix lyttede til Seattle grunge-rock, så vi havde ikke så meget tilfælles. Men man bliver jo mere nuanceret med årene, og efter en bytur i vores sabbatår, skrev vi vores første sang, “Longing”, morgenen efter hos Felix. Den fik os i finalen i Karrierekanonen, og så fortsatte vi.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

– Det er meget forskelligt. Nogle gange laver vi det hele sammen ud fra en fælles idé. Det sker ofte, at vi begge bliver optaget af en bestemt lyd og stemning, når vi lytter til gammel musik. I de perioder eksperimenterer vi meget med hvordan en sådan stemning vil lyde, hvis man lavede det i dag. Andre gange er det Tendo, der har lavet en hel produktion, som Felix topliner. Og omvendt – Felix kan have skrevet en sang som Tendo producerer til. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Sangskrivningsmæssigt er George Michael en ret tydelig inspiration, hvilket nok bliver mere synligt jo mere af vores materiale vi udgiver. Men vi har altid været fascineret af store artister og producere gennem tiden. Pt. er Max Martin hver at nævne, fordi han er så god til at udvælge og prioritere nogle få men virkelig distinkte og fede roller i hans produktioner, og samtidig laver et lydunivers, der passer med den enkelte kunstners musikalske identitet. 

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

– Led Zeppelins Houses Of The Holy, Tears For Fears, Ariana Grande, Troye Sivan, The Cure, David Bowie, Billie Eillish og Serpentwithfeet.

Hvad er I i gang med lige nu (på musikfronten)?

– Vi har lige fået mixet den næste single, som vi skal til at lave musikvideo til. Det bliver underligt og forhåbentlig også lidt fedt. Og så skal vi øve op til en masse koncerter i 2019.

Hvad er drømmen?

– At leve af at lave musik. Og så ellers bare jo større jo bedre. Men det er jo lettere sagt end gjort. 

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

– Godt spørgsmål! Måske blive bitre musikanmeldere? Læse historie i Paris?Købe et hus i Roskilde og få børn og hund? Muligheder mangler vi ikke!

Hent Limelight app’en her:
Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com