fbpx

10 nye navne annonceret til SPOT Festival 2019 blandt andet Artifact Collective og Goss

Foto: Artifact Collective // PR

Den aarhusianske SPOT Festival starter ugen ud med at tilføje 10 nye, spændende navne til årets plakat.

I starten af maj måned løber SPOT Festival af stablen, der traditionen tro sætter dansk og nordisk upcoming-musik i højsædet. Programmet er efterhånden ved at tage form med allerede 36 artister, som blandt andet tæller CHINAH, Efterklang, Aksglæde, FRAADS og Ravi Kuma. I dag tilføjes endnu 10 kunstnere til årets line-up.

Fra den anden side af Øresund får festivalen besøg fra svenske Korantemaa. Den kun 18-årige nyudklækkede kunstner har indtil videre gjort sig bemærket gennem hendes forførende covers og få originale sange på Youtube. Med sin karakteristiske stemme er hun allerede et hypet navn og har da også 250 tusinde følgere på sin kanal. Fra nabolandet Norge kommer punk-trioen Dark Times, der siden 2010 har opnået stor status på den norske punkscene. Bandet har en helt unik lyd, med deres feministiske tekster og rå udtryk, som man blandt andet kan høre på deres andet album Tell Me What I Need fra april sidste år.

Blandt de danske navne kan vi glæde os over at se de to fremadstormende popkometer Ea Kaya og CLARA, der med deres unikke sangstemmer og catchy singler allerede nu har sat aftryk på den danske musikscene.
Festivalen annoncerer også den upcoming hiphop-duo Saint, og den mere etablerede Kaaliyah, der med sin hitsingle “Yoko” blandt andet har spillet support for Phlake og var med til deres åbning af Roskilde Festivals Orange Scene tilbage i 2017. Siden da har kunstneren haft travlt i studiet og tager forhåbentlig ny musik med på årets festival.

Malte Ebert der tidligere har haft stor succes under navnet Gulddreng, gæster også festivalen med sit soloprojekt, der indtil nu tæller singlerne “Rather Be” og “All The Time”. I den lidt andet grøft ser vi den talentfulde soul-artist Astrid Engberg, der med sin blanding af genrer som R&B, jazz og blues giver et andet bud på hvordan moderne soul kan lyde.

Vi kan især glæde os over igen at se Artifact Collective på årets plakat. Det Københavnsbaserede seksmands-kollektiv fik stor opmærksomhed, da de sidste år udgav debutsinglen “Light Blue”. Vi håber på at høre mere fra gruppen i 2019, der med nostalgiske R&B vibes højst sandsynligt vil bidrage til sommerstemningen på årets festival.

Vi har også optur over at se Goss blandt dagens navne. Mads Damsgaard Kristiansen, der tidligere var forsanger i duoen Reptile Youth, startede i 2016 sit soloprojekt Goss. Med den catchy debutsingle “I Want to Know?????” scorede han blandt andet et supportjob for Mura Masa og spillede også på sidste års Roskilde Festival. Den nyeste EP Homeland Security giver os god grund til at glæde os til koncert med den talentfulde sanger og producer.

Dagens tilføjelser:

Artifact Collective
Astrid Engberg
CLARA
Dark Times (NO)
Ea Kaya
Goss
Kaaliyah
Korantemaa (SE)
Malte Ebert
Saint


Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com