fbpx

Svenske Melby har udgivet den nye psykedeliske pop-single “VCR”

Foto: Sara Björkergren

Den svenske gruppe har siden 2016 arbejdet sig frem på den svenske og tyske musikscene. Nu udgiver de den første single til deres kommende album.

Det er gået roligt fremad for den stockholmske kvartet Melby, siden de i 2017 udgav deres selvbetitlede debut EP. Frontløberen for EP’en er deres hidtil største hit “Cross”, der blev indfanget til flere indie- og “Boho”-playlister. De har haft meget medgang i Tyskland, men deres 2018 single “Reject” fangede da også det britiske musikmagasin CLASH’s opmærksomhed.

Udover at udgive et par singler brugte Melby det meste af sidste år på at turnere i London, Berlin og over hele Sverige. Nu er de tilbage med ny musik i form af singlen “VCR”.

Sangen er bygget op omkring en behagelig blanding af folk-guitar og et syret riff, der er med til at give nummeret et psykedelisk udtryk og samtidig får Melby til at skille sig ud fra mængden. Den er catchy og nostalgisk på en melankolsk måde, og teksten er en barndomshistorie, som sangskriveren Are Engen Steinsholm skrev med sin søster. Lyrikken havde også indflydelse på nummerets produktion, fortæller Are:

– Lyrikkens temaer gav os også nogle idéer til produktionen af sangen. Vi brugte en legetøjs-synth, summen og klik-lyden, der kommer af at indsætte et bånd i en VCR-maskine til introen for at give den nogle kitschy opvokset-i-90’erne vibes.

Melby spiller opå dette års by:LARM, hvor man måske kunne være så heldig at få en smagsprøve på det kommende album None of this makes me worry, der udkommer den 12. april. Ind til da kan du høre den nostalgiske “VCR” her:

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com