fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 10

Foto: MONTI // Anders Witt

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på dansk hiphop og soul, eksperimentel pop og ikke mindst et helaftensarrangement på Glyptoteket. Vi har fremhævet fem af de mest interessante koncerter, men husk også at tjekke de resterende tilbud ud nederst i guiden.

MONTI

Hvornår: Fredag den 8. marts
Hvor: Spillestedet Stengade

De fem drenge bag hiphop gruppen MONTI er helt sikkert i gang med at markere sig på den danske hiphopscene med deres rå, engelsksprogede rap og solide beats. Senest har de udgivet singlen “CULTURE”, der varsler en EP-udgivelse til efteråret. Gruppen slog for alvor igennem med en anmelderrost koncert på Roskilde Festival 2017, der åbnede op for en række danske festivaller i 2018, og så er de godt opvarmet efter weekendens optræden på by:Larm. Det ser lovende ud, når MONTI på fredag spiller på Stengade, og hvis du ikke er i nærheden af København kan man også fange dem på Atlas dagen efter.

Mariam The Believer (SE)

Hvornår: Torsdag den 7. marts
Hvor: Glyptoteket

Okay – du skal nok ikke sælge det som en koncert, hvis du skal hive en ven med ind og se Mariam The Believer på Glyptoteket. Museet holder nemlig et helaftensarrangement om kroppen, der inkluderer både mad, drikke, talks, workshops og en fordybelse i kunstudstillingen “Perfect Poses”, før svenske Mariam Wallentin synger aftenen ud med sine følelsesladede og længselsfulde toner. For knap en måned siden udgav hun EP’en String med blandt andet nummeret “Bodylife”, der passende til aftenens tema sætter fokus på kroppen og er akkompagneret af smukke strygere. Det lyder i hvert fald til at blive en anderledes men spændende musikoplevelse, når den svenske sangerinde gæster København på torsdag.

D/troit

Hvornår: Torsdag den 7. marts
Hvor: Loppen

Det er ikke lige sådan til at høre, at soulbandet D/troit er et dansk band, og hvis du hører “soul” og “Detroit” i samme sætning og med det samme tænker “Motown”, er du ikke langt fra den funky lyd, de fem venner bag bandet producerer. Senest har gruppen udgivet en dobbeltsingle med den langsomme og soulfulde “Let Me Put My Love Into You” og den upbeat funky “Let There Be Rock”, som de nok kommer til at spille på torsdag, når de bringer en smule af Detroit til Danmark.

Saba (US)

Hvornår: Lørdag den 9. marts
Hvor: Lille VEGA

Chicago-rapperen Saba, der blandt andet har lavet flere collabs med store navne som Chance the Rapper og Noname, gæster Lille VEGA i weekenden. Skal du ind og se ham live, kan du nok forvente en del sange fra hans seneste album CARE FOR ME, der hudløst og hjerteskærende skildrer Sabas forhold til fætteren Walter Long Jr, som mistede livet ved et knivangreb. Faktisk har vi udnævnt nummeret “PROM / KING” som et af 2018’s bedste, internationale sange, så hvis rap er bare en smule i din boldgade, er Sabas koncert i Lille VEGA en overvejelse værd.

Natlyst

Hvornår: Torsdag den 7. marts
Hvor: Atlas

Det aarhusianske band Natlyst består af hele 11 mennesker, der tilsammen kreerer en eksperimentel lyd med strygere, blæsere og klaverspil. Den 7. marts udgiver gruppen debutalbummet Modig, og i den forbindelse holder de releasekoncert på Atlas i Aarhus. På albummet tackler Natlyst tunge emner som seksualitet, depression og angst – hvilket vi fik en forsmag på i midt februar med den melankolske single “Jeg Har Lyst”. Selv har sangeren Amanda Drew lovet en både visuel og musikalsk oplevelse, når de 11 musikere indtager scenen.

Gå heller ikke glip af:

– Nicklas Sahl – Train, torsdag den 7. marts
– Bette – Walthers, torsdag den 7. marts
– Anderson .Paak – Royal Arene, torsdag den 7. marts
– Aksglæde – Atlas, fredag den 8. marts
– Signe Anna – Rust, fredag den 8. marts
– Catch The Breeze – Kulturstationen, lørdag den 9. marts
– Thøger Dixgaard – Gimle, lørdag den 9. marts

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com