fbpx

Ugens Upcoming: Julia Rakel

Foto: Emma Karlsmark Elfstrand

Den svenske musiker og producer Julia Rakel laver finurlig lo-fi pop og er snart ude med sin debut-EP.

Vores nyeste indie-pop crush er svenske Julia Rakel, der med sine anderledes og sofistikerede ‘soveværelses-pop’-tracks har imponeret med de to singler “PDFILWM” og “People”. Den quirky og spirrende artist er den nyeste tilføjelse til Stockholms indielabel Rama Lama Records, som blandt andet også repræsenterer landsfællerne fra bandet Melby og Chez Ali. Originale synthroller og lækre korarrangementer er fundamentet i musikken hos vores Ugens Upcoming, og du kan lære hende lidt bedre at kende her.

Hvem er Julia Rakel?

– Jamen det er mig! Jeg er en musiker og hundeelsker med en passion for videospil, alle former for mad og boblebade. 

Hvordan ville du beskrive din lyd?

– En masse analoge trommemaskiner, treklangsakkorder, alt for mange kor-stykker og nogle langsomme guitarer.

Hvornår startede du?

– Jeg blev født i januar 1992, og er kommet hele vejen her til Mars i 2019. 

Kan du fortælle lidt mere om den proces der foregår, når du laver musik?

– Det er ikke så romantisk, er jeg bange for. Det foregår oftest sådan her: Jeg føler noget, jeg går ind i mit arbejdsrum, åbner Pro Tools, trykker på knapper og synger. Mere eller mindre.

Hvilken kunstner har haft den største indflydelse på din lyd?

– En helt specifik kunstner og sang er Mort Garson med ”Baby’s Tears Blues”. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Mort Garson – Mother Earth’s Plantasia

Hvad har du gang i lige nu (på musikfronten)?

– Lige nu arbejder jeg på spørgsmålene om min EP indie fEElz. Jeg er også stolt over at kunne sige, at jeg nu har et fuldt funktionelt band! Vi har øvet to gange og efter den her uge hele fire gange, så det er fedt!

Hvad er drømmen?

– At vinde i Lotto, eje et hus uden for samfundet, et livslangt og gratis abonnement på VOI (elektriske løbehjul) og hvis jeg virkelig skal gå amok, en opvaskemaskine.

Hvis du ikke lavede musik, hvad ville du så lave?

– Så ville jeg lære nogle sprog som mandarin og japansk og indisk og måske spansk.

Hvis du skulle vælge én sang, vores læsere skulle lytte til, hvilken en skulle det så være?

– Det ved jeg ikke. Hele EP’en er min baby. Mine favoritter skifter fra dag til dag, men hvis jeg skal vælge én lige nu, ville det være sangen ”Evel Knievel”.

Julia Rakel er ude med sin debut-EP indie fEElz den 15. marts, hvor sangen “Evel Knievel” blandt andet er på. Indtil videre kan du høre den fængende “People” og glæde dig til mere fra den charmerende svensker.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com