fbpx

SPOT Festival 2019: Fieh var en solstråle i regnvejret

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Første dag på den årlige branchefestival i smilets by. Selvom vejret ikke var med den norske neo-soul/funk-gruppe, formåede de alligevel at holde publikum varme med deres nærvær og energi. Det gjorde Fieh til torsdagens største optur.

Dette års SPOT Festival blev torsdag skudt igang, og selvom graderne var faldet drastisk, havde det ikke forhindret landets musikelskere i at samles i smilets by med høj energi og en appetit på fede koncerter.

Selvom torsdag er lidt af en opvarmningsdag for weekendens festivalløjer, var der alligevel nogle gode acts at opleve allerede. Det absolut største højdepunkt var dog norske Fieh, der klokken 21:30 på Aarhus Volume-scenen gav et energisk show uden lige.

Mens det funkede ensemble gjorde klar til at gå på, krøb en kæmpestor, faretruende, mørk sky langsomt hen over himmelen i retning af scenen. De første toner og regndråber faldt synkront hen over publikum, og selvom det for et andet upcoming band kunne have været lidt en kedelig aften, var Fiehs fans ikke til at rokke.

Det blev i den grad belønnet af det otte mand store bands usvækkelige energi, hjertevarme entusiasme og ukuelige spilleglæde. Under den 45 minutter lange koncert udviste Fieh, at de både mestrede en fed koreografi og dynamiske solospil til finesse. Alt sammen limet sammen af den lykkerus og taknemmelighed, den norske gruppe viste og i den grad kanaliserede ud til publikum.

I en tid, hvor soloartister dominerer, er Fieh et forfriskende indspark på den skandinaviske pop-scene, og selvom navnet peger tilbage på frontkvinde Sofie Tollefsbøl, så er Fieh et band med stort ‘B’. Deres samspil løftede koncerten til vejrs, og der var overskud til at lade hvert bandmedlem stråle og få den plads, de krævede. Man så blandt andet Sofie og de to korpiger træde tilbage og gå på hug, da keyboard-spilleren havde sin solo. God stil!

Det eneste minus ved koncerten var, at lydniveauet synes ærgerligt lavt, taget i betragtning hvor lækker musik, der ellers strømmede ud af højtalerne.

Når det er sagt, så tak for en god start på årets SPOT, Fieh. Fy faen hvor var I fede!

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com