fbpx

BAEST – Copenhell 2019

Foto: PR
Scene: Hades
Dato: Fredag den 21. juni kl. 18.00

BAEST spillede en historisk koncert på Copenhell. Med masser af selvtillid, spillelyst og en kæmpe iver efter at vise, hvad de kunne, fik bandet tryllebundet alle foran Hades-scenen. Og det er svært at forestille sig, at der nogensinde har været så mange foran Hades, som under denne koncert.

[rwp_box id=”0″]

Efter min mening er der ikke en fast formel på, hvad der gør en koncert helt perfekt. Men der er måske nogle ting, som bandet og koncerten skal kunne leve op til, for at der potentielt kan være en religiøs og transcenderende oplevelse med musikken. Der skal være en perfekt lyd og lydniveau mellem alle instrumenterne, publikummet skal være levende, og bandet skal have en magisk forbindelse med dem, som står og lytter.

Du kan selvfølgelig også bare være BAEST. Det danske dødsmetalband spillede med masser af karakter og med et internationalt format, som er svært at forestille sig noget andet band på festivalen gøre dem kunsten efter. Og selvfølgelig skulle det blive et dansk metalband, der gav dette pragteksemplar af en koncert på Copenhells 10 års fødselsdag.

Der var smadder og dødsvokaler. Frontmanden var i sit es, og bandet spillede med en så rå og farlig lyd, at de skabte et helvedesinferno og et flammehav. Allerede fra første hug viste BAEST, at de havde været kampklar i lang tid, og koncerten lod også til at være en kæmpe forløsning for bandet. Alle medlemmerne virkede i hvert fald til at være lyksalige over at stå på scenen, da de under hele denne historiske koncert smilte bredt.

Men jeg kan heller ikke forestille mig, at man nogensinde kan forvente eller gøre sig klar på den reaktion, som BAEST fik, fra de gik på scenen til de gik af den igen. Der var selvfølgelig moshpits, horn i luften og masser af skrål fra publikum. BAEST kunne have fået Copenhell til at gøre hvad som helst. Så betaget af de danske dødsmetalkrigere var publikummet foran Hades.

Det her er et band kommer vi uden tvivl til at høre endnu mere om. Og sikken en fabelagtig fremtid, dansk metal får med BAEST som bannerførere.

Du må og skal fange BAEST live (på Roskilde lige om lidt for eksempel) – det skal jeg i hvert fald igen. Deres optræden på Copenhell i år var ikke bare fantastisk, men også en optræden, som vil blive skrevet i de danske metalhistoriebøger. Det var en fuldstændig essentiel dansk metalkoncert, hvor alt gik op i en højere enhed.

Kaare Schou Nygård
kaareschounygard@bandsoftomorrow.com