fbpx

Hot Chip – Heartland Festival 2019

Foto: Jonatan Nothlev
Scene: Highland Stage
Tidspunkt: Lørdag den 1. maj kl. 23.45

Det engelske technodance-band havde én mission: At starte en fest. Det lykkedes de i den grad med.

[rwp_box id=”0″]

Lørdag aften havde Heartland den helt specielle energi, man kun finder på festivaler. Over alt summede den lille by med snak om de forskellige koncertoplevelser, folk har oplevet hen over weekenden, og efter en regnfri og varm sidste dag var gæsterne nu klar til at slutte festivalen af med et brag ved at feste hele natten.

Her må man lige rose Heartlands booking-team, for de har i den grad forstået, hvordan man booker en partystarter. Hot Chips placering på Highland Stage kl. 23.45 var den manglende puslespilsbrik for et publikum, der virkelig bare ville feste.

Og festet blev der. Det elektroniske band fra London gik på scenen i en farverig retro-stil med en farvelade af pasteller i baggrunden og lagde stærkt ud med introsinglen ”Huarache Lights” fra deres seneste album Why Make Sense?, som fik sat energi-niveauet højt lige fra start.

Et af de mest bemærkelsesværdige elementer fra koncerten var de mange musikere og instrumenter på scenen. Foruden forsangeren Alexis Taylor, som også skiftede flittigt mellem keyboard og guitar, kunne man tælle seks mand på scenen med keys, trommer, percussion, guitar og synthesizer.

Selvom alle på scenen mestrede deres instrumenter til ug, må specielt multiinstrumentalisten Al Doyle fremhæves for hans tilstedeværelse på scenen med skift mellem percussion, bas og synthesizer, så han nærmest talte for tre mand.

Bandet så midlertidigt ud til at have en ligeså stor fest som publikum og stod aldrig stille under hele koncerten. Der var kun meget få koreograferede dansemoves – som nogle synkroniserede turn-arounds under ”Flutes” – men den vilde energi, der skal til et sådan band, fungerer også allerbedst, når den er ukontrolleret.

Man kan vist godt sige, at der blev holdt en vaskeægte 00’er rave-fest på festivalpladsen den aften, og festen fik ikke lov til at stoppe, før Hot Chip skulle af scenen. Tidligt i settet erklærede Alexis Taylor »we don’t have very much time, so we’re just gonna keep on going«, og det var lige hvad de gjorde. Med flydende overgange mellem næsten alle sangene lagde man sjældent mærke til præcis dét tidspunkt, hvor den ene sang blev den anden. Det kan der være både fordele og ulemper ved, men her fungerede det utroligt godt, for der var ingen blandt publikum, der ønskede at musikken skulle stoppe et enkelt sekund.

Dog kan man godt blive helt ør i hovedet af så mange minutters technodance i træk (hvor godt det end er). Det havde Hot Chip en fed løsning på, da de som det næstsidste nummer fik rystet god op i crowden med et cover af Beastie Boys’ ”Sabotage”, hvor alle instrumentalisterne kom i front og fik vist hvad de kunne.

Hele balladen blev afsluttet med nummeret ”I Feel Better” fra 2010, hvor teksten ’This is the longest night’ føltes som både den perfekte opsummering og afslutning af koncerten.

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com