fbpx

Jada – Heartland Festival 2019

Foto: Mathias Bak Larsen
Sted: Highland Stage
Tidspunkt: Fredag den 31. maj kl. 20.45

Den danske sangerinde lyste op som sin generations håb, da hun gav sin optræden fredag aften på Heartland.

[rwp_box id=”0″]

Der findes ingen som Jada. Det er jeg nu klar over efter min første koncertoplevelse med R&B-sangerinden, som siden sin første singleudgivelse “Keep Cool” er steget til vejrs og eksploderet som et stjerneskud på den danske musikscenes himmel.

Publikum er tæt pakket mens bandet starter ud med blide synths, der kombineres med blågrønne scenelys og udgjorde starten på, hvad der skulle vise sig at blive lidt af et drømmescenarium. Jada tropper op i lang jakke, med matchende suit og kæmpe hat i bedste Cruella de Vil-stil, mens hendes tre korpiger ivrigt står med signatur-vifterne samt en velorganiseret koreografi og rokkede med til de bløde toner, der lagde sig over publikum som et slør af ren lykkerus.

Det, der er så vildt ved Jada, er, at hun med kun tre tilgængelige udgivelser alligevel har formået at snige sig op på Danmarks førsteplads i forhold til både fanskare og publikumstøtte. Efter de to første harmoni-legende numre som endnu ikke er udgivet, kigger Jada ud over folk og fortæller, hvor glad hun er for at være her. Det gør de fleste kunstnere til deres koncerter, men jeg kan ikke nævne særlig mange, som kan gøre det på en lige så jordnær og hjertevarm måde som Jada.

I lang tid har jeg haft lidt svært ved at forstå, hvorfor Jada var så hypet. Ja, hendes produktioner er lækre og hendes vokal kæler med én, men er der mere end det? Ja, ja og tusind gange ja. På nummeret “Not Alone” (som indtil videre også kun kan høres live) stiller Jada sig sammen med sine korpiger i hænderne, hvor de leverer en serenade af flere dimensioner, og mens de står der, føler jeg mig fuldstændig tryg ved at have Jada som frontfigur for en kvindebevægelse, man ellers ikke altid er sikker på, hvor skal ende henne.

På næste nummer viser Jada at hendes vokal også trives godt i det dybe register, hvor hun kun akkompagneres af harpelignende klaverspil. Ligeledes viste hun på “With You” at hun også trives i de mere mørke og dystre produktioner, hvor hun ubesværet badende i rødt lys – lignede en stor forelskelse – hvorefter hun demonstrerer et magtråb af sang, der må have været så højt, at man har kunne høre det i Odense. Jada har en vokal, der er flere lysår foran os almindelige mennesker, men ved hjælp af hendes simple og troværdige ydmyghed bliver sangerindens udskejelser sjældent for meget. Dog var der et par gange, hvor der gik lige lovlig meget Disney-film i den, når lys- og lyd-showet blev lidt af en farvelade, som var lidt som unødvendige kirsebær på en stor flødeskumskage.

Afslutningsvis bød Jada på den kække “Keep Cool”, hvor hun prøvede at holde en rå attitude, som hurtigt krakelerede af ren og skær taknemmelighed over publikums opbakning og reaktion. For Jada er en pige, der har et stort, blødende hjerte, der er klart til at blive fyldt med de uendelige mængder kærlighed, der ligger i vente for hende. Selv forklarede hun på et tidspunkt: »Kærlighed – det er det eneste jeg tænker på«.
Jeg tror, jeg taler for mange, når jeg siger, at det eneste vi kommer til at tænke på efter den her koncert, det er dig, Jada.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com