fbpx

Seinabo Sey – Heartland Festival 2019

Foto: Nicolai Hildebrandt
Scene: Highland
Tidspunkt: Lørdag d. 1. juni kl. 20.45

Seinabo Sey leverede en helt igennem enestående koncert lørdag aften, som uden tvivl var min bedste oplevelse på dette års Heartland Festival.

[rwp_box id=”0″]

Seinabo Sey blev først kendt i 2013, da hun udgav hittet “Younger”. Siden har hun udgivet adskillige andre hits som “Hard Time” og “Good In You” og er altså efterhånden blevet et anerkendt navn. Denne lørdag på Heartland Festival skulle hun spille Highland-scenen op, og det var absolut intet problem for den svenske sangerinde.

Det var første gang, jeg skulle opleve Seinabo Sey live denne lørdag, og jeg havde fået opbygget en del forventninger til hendes poppede og soulede univers. De viste sig hurtigt at blive indfriet og mere til. Lige fra første anslag af hendes debutalbums titelnummer, “Pretend” ejede Seinabo Sey nemlig scenen, og hun stod så selvsikkert, som havde hun aldrig gjort andet. Samtidig viste hun igennem koncerten en hjertelighed, charme og indlevelse, så man næsten ikke kunne lade være med at holde af hende.

Seinabo Seys band bestod af en klassisk opsætning med trommer, keyboard, bas og guitar og derudover af to korpiger, som med deres store soulstemmer fik lov at fylde lige præcis så meget, som de skulle. Sammen med Seinabo beviste de med en kraftpræstation hvad et rigtig, rigtig godt kor kan gøre for en live-koncert. Det var lige så det gav kuldegysninger.

Settet bestod af en god balancegang mellem Seinabos store hits som “Good in You”, “Younger” og “Hard Time”, men derudover fremførte hun også en meget inderlig og smuk udgave af Bob Marleys “Is This Love”, og ligeledes fik hun også flettet fraser af Beyoncés “Sorry” ind i hendes sang “Who”. På scenen smed hun desuden også roser efter navne som Kamasi Washington, som netop havde spillet på scenen inden hende, og Solange som optrådte på Greenfield-scenen torsdag aften.

Seinabos anerkendelse af sine egne idolers præstationer gjorde ikke hendes egne numre mindre stærke, tværtimod. Hun strålede på scenen og leverede et helt igennem overlegent show, så der faktisk ikke var noget at sætte en finger på. Hun formåede både at rumme det inderlige og det sårbare, som da hun dedikerede sangen “Never Get Used To” til sin far, som gik bort for 5 år siden, og det energiske og flirtende da hun fortalte om inspirationen fra sine scoringsforsøg til “Good In You”. Gennem koncerten havde hun ligeledes en fantastisk publikumskontakt og et utroligt nærvær, og koncerten sluttede på toppen, da Seinabo og hendes kor fik publikum til at synge med på omkvædet af den smukke ballade “Still”.

Seinabo Seys præstation var simpelthen så fantastisk, at jeg ikke kan give hende andet end topkarakter.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com