fbpx

Koncertanbefalinger: Juli

Foto: JASMIN & Mekdes // Súsanna Smith Johansen & Nadivtollah

I sommerens sol og varme er Danmark ligesom resten af verden gået i festivalmode. Hvis du ikke lige fik billetter til nogen af årets festivaler, står med et par ekstra fridage inden din tur mod Sydspanien, eller gerne vil finde dit yndlingsband for en sommer, så har vi samlet nogle fede koncertoplevelser i juli, der er værd at checke ud.

Sudan Archives (US)

Hvornår: Onsdag den 10. juli
Hvor: Loppen

25-årige Brittney Denise Parks spinder tråde fra sudanesisk folkemusik, R&B, eksperimenterende elektronika og tunge hiphop-beats sammen til et smukt væv bundet sammen af hendes lyse, upolerede stemme. Soloprojektet kalder hun Sudan Archives, og her blander hun sin baggrund som violinist med de andre inspirationskilder til sin helt egen, kontemporære stil. Hun gæster Loppen i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.

Alfa Mist (UK) + Athletic Progression

Hvornår: Fredag den 12. juli
Hvor: Bremen Teater

Copenhagen Jazz Festival har generelt i år et større fokus på den nye generation af ungt talent. Herunder finder vi Alfa Mist, der med en blanding af melankolske jazzakkorder, hiphop-beats og elektroniske produktioner guider jazzen ind i søgelyset. Med sig som support har han den danske trio Athletic Progression, som vi senest så live på SPOT Festival til en i øvrigt stærkt imponerende performance.

Bands of Tomorrows Uimodståelige: JASMIN + Mekdes

Hvornår: Onsdag den 17. juli
Hvor: Pumpehusets Byhave

Det er ikke sommer uden en kold øl og gratis musik i Pumpehusets Byhave, og koncerten den 17. juli glæder vi os af gode grunde rigtig meget til. Bands of Tomorrows Uimodståelige er nemlig tilbage for fjerde gang denne sommer, og det ser ud til at blive en varm aften, uanset hvad vejrudsigten siger, når det færøske elektroniske soul-pop band JASMIN og det unge soul-håb Mekdes sørger for at varme scenen op.

GRETA + We Are The Way For The Cosmos To Know Itself

Hvornår: Torsdag den 25. juli
Hvor: Pumpehusets Byhave

Et andet fedt event man kan glæde sig til på Pumpehusets udendørs scene denne måned er, når GRETA bringer sine 80’er-inspirerede synthpop-toner til Byhaven. Den dansk/tyske sangerinde imponerede os godt og grundigt med sin optræden på SPOT Festival tidligere i år, så vi regner med, at hun er i topform på scenen den 25. juli. Efter GRETA spiller trioen We Are The Way For The Cosmos To Know Itself, der leverer lige så kosmiske pop-toner, som navnet antyder.

Journey ‘Summer Series’: Kelsey Lu (US)

Hvornår: Torsdag den 25. juli
Hvor: Søpavillonen

I april udgav amerikanske Kelsey Lu det anmelderroste album Blood, hvor hun formår at hoppe ubesværet rundt mellem alt fra R&B, folk, disco, dreampop og klassisk musik – uden at det føles rodet. Som både vokalist og cellist har hun samarbejdet med blandt andet Solange, Florence + The Machine og Blood Orange, men som en del af Festivalen JOURNEY vender hun nu tilbage med sit første headliner show på dansk jord.

Tash Sultana (AUS)

Hvornår: Søndag den 28. juli
Hvor: K.B. Hallen

Sangerinde, sangskriver og multiinstrumentalisten Tash Sultana gik som kun 20-årig viralt med sin egen optagelse af nummeret “Jungle” i 2016. Nu, tre år senere, har hun både EP-en Notion og debutalbummet Flow State i bagagen, samt en igangværende verdensturné. Her kommer hun også forbi K.B. Hallen og giver sin allerførste koncert på dansk jord. Velkommen til DK, Sultana!

Gå heller ikke glip af:

Mikaela Davis – Pumpehusets Byhave, torsdag den 4. juli
Elias Boussnina – Lillefredag i Tivoli, torsdag den 4. juli
The Surpreme Court – Pumpehuset, lørdag den 6. juli
Girls Club – Mojo Blues Bar, søndag den 7. juli
Bette – Lillefredag i Tivoli, torsdag den 11. juli
Benal + Jada – Fredagsrock i Tivoli, fredag den 12. juli
Palace Winter – Lillefredag i Tivoli, torsdag den 18. juli
Jeppe Zeeberg + Girls in Airports – SPOT Royal, lørdag den 20. juli
Dør nr. 13 – Lillefredag i Tivoli, torsdag den 25. juli

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com