fbpx

Ugens Upcoming: SKAAR

Foto: Adam Falk

Den norske sangerinde SKAAR kom i starten af året på vores liste over 19 norske artister, du skal holde øje med i 2019, og hun har i den grad leveret det sidste halve år. Lær hende at kende som Ugens Upcoming her.

21-årige SKAAR har været vores norske crush det sidste halve år. Efter hun i den grad har imponeret os med de festlige tracks “Wicked Rhythm” og “24”, ser vi helt klart stjernepotentiale i Hilda Skaars MØ-lignende vokal og radiovenlige nordiske popmusik. Hvis du endnu ikke er bekendt med SKAAR og hendes musik så læs med her, og se om den smukke akustiske version af “24” til sidst i artiklen ikke er nok til at gøre SKAAR til din nye norske obsession.

Hvem er SKAAR?

– En artist fra Vest-Norge som laver og spiller musik!

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg vil beskrive den som positiv og opløftende, men også lige ud og lidt ‘in your face’. Min musik handler for det meste om egne erfaringer, tanker og følelser, noget som gør den vældig personlig.

Hvordan startede du?

– Jeg begyndte at synge, da jeg var meget lille og har altid elsket det. Så begyndte jeg at spille guitar da jeg var 11 år, og det var der, jeg fik rigtig interesse for selve artisterhvervet. Jeg arbejdede hårdere og hårdere, og til sidst blev jeg kontaktet af mit nuværende management og pladeselskab – og resten er historie 🙂

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Når jeg skriver alene, skriver jeg lidt her og der. Jeg synes musikken bliver bedst, når den kommer til mig i brudstykker og det kommer naturligt. Jeg vil ikke tvinge noget frem. Men i studiet når jeg arbejder sammen med andre bliver det mere effektivt arbejde, og de andre jeg skriver med inspirerer mig altid til at komme på noget kreativt!

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Coldplay, Banks, Florence & The Machine og Bon Iver.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige nu hører jeg meget på Bon Ivers seneste sang “Hey ma”. Den er sååå fin! Ellers har jeg også hørt meget på Bea Millers “It’s Not You It’s Me”. En rå og intellektuel popsang!!

Hvad er du i gang med lige nu (på musikfronten)?

– Nu ser jeg frem til mange koncerter og festivaler til sommer, som jeg glæder mig meget til! Ellers bliver det lidt skrivning når jeg har tid, og simpelthen bare planlægning for fremtiden.

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at kunne leve af musikken, og nå ud til flest mulige folk! Og selvfølgelig få en hund i sidste ende 😉

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Umuligt at svare på. Jeg kan ikke vælge mellem mine børn ?

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Det må nok være en mojito! Blanding mellem sød og sur, få ingredienser men vældig god!

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com