fbpx

Redaktionen guider: 16 koncerter vi glæder os til i efteråret

Foto: Fieh // Universal Music

Vi går de koldere måneder i møde, men frygt ej! Der er nemlig en masse gode koncerter at se frem til dette efterår. Fra soulet R&B og danske balkan-rytmer, til pop-sensation og politisk rap. Læs her om dem vi glæder os allermest til, og husk også at give listen nederst på siden et kig.

September:

Common

Hvornår: Søndag den 8. september
Hvor:
Store VEGA

Det er ikke alle der kan prale med at have Michelle Obama som fan. Men det kan rapper- og skuespilleren Common, der blev inviteret til poesiaften i det Hvide Hus i 2011. Udover den ære, er han indehaver af både en Golden Globe og en Oscar for nummeret “Glory”, som er skabt sammen med John Legend til filmen Selma. Med sin politiske, intelligente rap drager han nu på sin såkaldte Let Love Tour.

Hans Philip

Hvornår: den 8. 9. og 10. september
Hvor:
Hotel Cecil

Hans Philip viste sit værd som soloartist på dette års Roskilde Festival. Både som frontmand for Ukendt Kunstner og med sit soloprojekt, er Hans Philip i tidens løb blevet utrolig godt anmeldt, og har efterhånden opbygget en rimelig massiv fanskare. Det taler næsten for sig selv, når surprise-albummet Forevigt blev streamet 3 mio. gange på blot en uge. Han er at finde hele tre dage i træk på Hotel Cecil næste måned.

Júníus Meyvant

Hvornår: Onsdag den 11. september
Hvor:
DR Studie 2

Júníus Meyvant har af gode grunde spillet udsolgte koncerter i både København og Aarhus, og har derudover været at finde på Roskilde Festival, Musik i Lejet og SPOT Festival. Den rødskæggede islænding er med sine afslappende, forførende melodier, soulede pop og folkede vokal, et af de mest spillede artister på P6 Beat. Snart kan du igen opleve ham på dansk grund, når han spiller DRs Koncerthus op til september.

IRAH

Hvornår: Lørdag den 14. september
Hvor:
Hotel Cecil

Dreampop-duoen IRAH har i mange år markeret som et af de mest interessante navne på den danske musikscene. Sangerinden Stine Grøn og pianist Adi Zukanović har med deres atmosfæriske og grænsebrydende lydunivers imponeret med debutalbummet Into Dimensions, og senest med opfølgeren Diamond Grid – som duoen tager med sig ud i landet til efteråret. Hvis du ikke fanger gruppen i København, er der dog mulighed for at opleve dem i en unik konstellation med hele 22 strygere, når de opfører koncert i Musikken Hus i Aalborg til december.

Oktober

Ariana Grande

Hvornår: Tirsdag den 1. oktober
Hvor:
Royal Arena

Oktober måned starter på skønneste vis. Diva-dronningen Ariana Grande lægger nemlig vejen forbi Royal Arena, og vi forventer et popshow af bedste kaliber. Rygterne går nemlig på, at skaberen bag Arianas seneste musikvideoer som “Thank U, Next” og “7 Rings”, Hannah Lux Davis, også står for visuals til koncerterne. Hvis showet kommer til at være i stil med videoerne, er vi spændte som fjedre. ‘Sweetener’ er navnet på hendes fjerde tour, og kommer i forbindelse med albummet af samme navn fra 2018, og det mesterlige Thank U, Next fra starten af dette år. Vi håber at høre både nye og gamle bangers udført med Ariana Grandes formidable stemme.

FRAADS

Hvornår: Lørdag den 12. oktober
Hvor: Radar

Duoen FRAADS skaber hiphop på dansk, og er efter fællesturnéem med Lord Siva og Artigeardit, og en SPOT-koncert efterhånden rimelig erfarne med live-optrædener. Duoen består af rapper- og sanger Papa Erotic og producer David Engelbrecht, hvis single “Døde i dine arme” blev P3s uundgåelige tilbage i april. Udover Radar i Aarhus, gæster de også Lille VEGA fredag den 11. oktober.

Fallulah

Hvornår: den 10.-, 11.-, 12.-, 17.- og 18. oktober
Hvor: Atlas, Richter, Gimle, Skraan, Hotel Cecil

Fallulah har haft et travlt 2019, og starter snart sin Danmarkstourné, der vil byde på nyt og gammelt materiale. Med gamle hits som “Bridges” og “Out Of It”, og en ny EP på vej, kan du godt forberede dig på noget af en fest i selskab med den dansk-rumænske sangerinde. Hendes debutalbum The Black Cat Neighbourhood har snart 10-års jubilæum, og vi har savnet Fallulahs lyd, der byder på balkanrytmer over pop og indie. Med sig på tour tager Falullah de dygtige kvindelig artister MoonBee, PIL, ARES og ESPICHICOQUE.

Fieh

Hvornår: Lørdag den 12. oktober
Hvor:
Ideal Bar

Vi har skrevet en del om den norske oktet Fieh – som allerede med singlen “Glu” i 2017 fik opmærksomhed i både ind- og udland. Siden da blev musikkollektivet signet på det legendariske pladeselskab Decca Records (nu under Universal), og deres debutalbum er lige om hjørnet. Gruppens blanding af jazz, soul og funk giver associationer til D’Angelo, Erykah Badu og Hiatus Kaiyote – kunstnere som frontkvinden Sofie Tollefsbøl kunne fortælle har været store inspirationskilder for deres musik. Bandet imponerede også til årets SPOT Festival, så vi kan kun glæde os til et gensyn med de charmerende nordmænd til oktober.

Nilüfer Yanya

Hvornår: Onsdag den 23. oktober
Hvor: Lille VEGA

En af de mest markante nye stemmer på den britiske indierock-scene er det 23-årige stjerneskud Nilüfer Yanya, som i slutningen af marts måned slap sit debutalbum Miss Universe. Hendes blanding af forførende soul-melodier, jazzede akkordprogressioner og distortede guitarriffs gør sangerinden helt sin egen – som vores anmelder også anerkendte med hele 4,5/5 stjerner på debutpladen: »Den upolerede DIY-æstetik bliver kørt helt ud, og man kan høre, at der er kælet for selv de mindste detaljer, hvor det ’uperfekte’ og rå hyldes og gør musikken enormt organisk og levende.«
Dette er absolut et af efterårets must-sees.

Daniel Caesar

Hvornår: Torsdag den 31. oktober
Hvor:
Store VEGA

Med et par Grammy-nomineringer og et genialt album (Freudian) bag sig, er Daniel Caesar uundgåelig på denne liste af anbefalinger. Han blander R&B, soul og gospel, og resultatet er Caesars helt egen lyd.
Sidste år vandt han en Grammy for den himmelske duet “Best Part feat. H.E.R.”, for bedste R&B performance, og gav derudover en fortryllende optræden i DR Koncerthuset. Så forventningerne er høje til den canadiske sanger.

November

TÅRN

Hvornår: Lørdag den 2. og 9. november
Hvor: Hotel Cecil og Radar

Indie-pop kvintetten TÅRN brød igennem tilbage i 2016 med den halv-melankolske sommersang “Solskin Over Tage”, som var med på bandets debutalbum Ud Ad Mit Vindue. Siden da har gruppen været meget aktive både på diverse koncertscener og i studiet – som i maj måned kulminerede i EP’en Første Halvdel Af En Bevægelse. De dansksprogede numre omfavner lytteren med bløde guitarstrenge, pirrende synthesizers og en luftig vokal fra frontmand Erik Apollo. I slutningen af september udgiver gruppen anden halvdel af EP’en, så der er masser af nye numre at glæde sig til.

Shura

Hvornår: Søndag den 10. november
Hvor: Hotel Cecil

Da Shura tidligere på året annoncerede, at hun i efteråret lægger vejen forbi København, kunne vi slet ikke få armene ned. Vi har længere været glade for sangerinden og hendes sprøde popmelodier. På sit seneste album forevher hører man blandt andet elektropop-hymnen “religion (u can lay your hands on me)” – der udfordrer kønsdebatten gennem en portrættering af to nonner, der forelsker sig. Du kan læse mere om hendes seneste album her, mens du ligesom os glæder dig til koncerten. 

Jay Som

Hvornår: Søndag den 10. november
Hvor:
Ideal Bar

Vi har længe haft sigtekornet på den albumaktuelle Melina Duterte aka Jay Som. Den amerikanske musiker fik hurtigt opmærksomhed med sit drømmende, tilbagelænede guitarpop. I forbindelse med sangerindens tredje plade Anak Ko tog vi en snak med hende om tilblivelsen af albummet og hvad man kan forvente til hendes koncert på det intime Ideal Bar.
Læs hele interviewet her.

girl in red

Hvornår: Tirsdag den 12. november
Hvor:
Lille VEGA

Det er gået hurtigt for den 20-årige nordmand girl in red, der allerede efter 2 år på diverse streamingtjenester, er nået langt ud over hjemlandets breddegrader med sit lo-fi soveværelsespop. Den rå produktionsæstetik foldes dog for alvor ud når kunstneren, med det borgerlige navn Marie Ulven, står på scenen. Sammen med sit band væltede hun os bagover til årets by:Larm Festival, i en stor energibombe fyldt med forvrænget guitar, pumpende trommebeats og selvreflekterende tekster.

Aksglæde

Hvornår: Torsdag den 14. november
Hvor: Pumpehuset

Aksglæde er en af de kunstnere vi ikke kan få nok af her på redaktionen. Han skuffer aldrig med sin bløde, dog festlige poesi-pop, og også live kan Aksglæde noget særligt. Forvent alt fra intim lyrisk udfoldelse, til bølger af rytmik, der sætter gang i benene. Kunstneren drager snart på sin hidtil største Danmarksturné, og rammer hele landet i løbet af efteråret.

Whitney

Hvornår: Søndag den 17. november
Hvor:
Store VEGA

Det anmelderroste Chicago-band vender tilbage til Store VEGA. I 2016 charmerede de et stort publikum på Roskilde Festival, med deres folkede indie-lyd, der også bærer præg af country. Du kan forvente virkelig godt guitarspil udført af Max Kakacek, og en besindig falset fra forsanger/tommeslager Julien Ehrlich. Sammen skriver de to sangene, men der er syv mand på scenen, når Whitney udfolder deres magiske melodier live.

Dem glæder vi os også til:

Hong Kong – Ideal Bar, fredag den 27. september
John Mayer – Royal Arena, Jyske Bank Boxen den 6. og den 7. oktober
Søn – Atlas, torsdag den 17. oktober
Selma Judith – Lille VEGA, fredag den 18. oktober
ANYA – Lille VEGA, torsdag den 24. oktober
Harriet Brown – Ideal Bar, lørdag den 26. oktober
Slowthai – Lille VEGA, lørdag den 26. oktober
Pond – Loppen, lørdag den 26. oktober
KOPS – Lille VEGA, torsdag den 7. november
Go Go Berlin – Trains og Hotel Cecil, den 2. og 8. november
The Minds Of 99 – Royal Arena, lørdag den 23. november
Astronaut – Ideal Bar, torsdag den 28. november
GoldLink – Store Vega, torsdag den 28. november

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com