fbpx

Reeperbahn Festival afslører de nominerede til Anchor Award 2019

Foto: alyona alyona // More Zhukov Agency

For fjerde gang afholdes ANCHOR Awards på Reeperbahn Festival i Hamborg, og der har været flere ansøgninger end nogensinde før. Fem af de seks nominerede er netop annonceret, og vi giver dig et lille overblik over kandidaterne.

ANCHOR – Reeperbahn Festival International Music Award, er en stor mulighed for kunstnere på vejen mod en international karriere. Tidligere vindere af awarden er Albin Lee Meldau (2016), Jade Bird (2017), Tamino og Faces On TV (begge i 2018).

Dette års dommerpanel blev introduceret i New York i juni, og består af de legendariske producere Tony Visconti (David Bowie) og Bob Rock (Metallica, Mötley Crüe), samt artisterne Arnim Teutoburg-Weiß (Beatsteaks-sanger), Kate Nash og Peaches (som begge optræder ved showet) og den australske TV- og radiovært Zan Rowe. 
De har nu udvalgt seks kandidater, blandt hele 73 ansøgere. Fem af de seks udvalgte er offentliggjort, og her kan du få et overblik over det vilde, varierede felt, inden showet.  

alyona alyona (UA)  

Med både titler og tekst på eget modersmål, bringer rapper og producer alyona alyona det ukrainske sprog i kog. Med sin særlige lyd, lykkes det hende at fange et publikum, på trods af sprogskelet.

The Hormones (CN) 

Den kvindedlige, kinesiske pop-punk quartet The Hormones, skaber stemning uden lige, med deres flerstemmige vokaler, svedige guitar riffs og magiske synth melodier. 

Moyka (NO)

Det nordiske skud på ANCHOR-stammen, er i år den 21-årige normand Monika Engeseth aka Moyka. Hun har skabt et catchy electro-poppet synth-univers, som hun blander med sin fine, kontrolleret stemme. 

Feng Suave (NL)

Hollandske sangskriver- og producere, Daniel De Jong og Daniel Elvis Schoemaker udgør tilsammen Feng Suave. De skaber retro-futuristisk 70’er soul, med deres drømmende, psykedeliske toner og lækre vokaler.  

Drahla (GB) 

Britiske Drahla har vækket selveste Robert Smiths (The Cure) opmærksomhed, ved at eksperimentere med rytmer i lag, laid-back vokaler og velspillede instrumenter (herunder saxofon).

Reeperbahn Festival, som løber af stablen fra den 18. til 21. september, offentliggjorde i forlængelse af de nominerede også 42 nye acts til musikprogrammet – som du kan tjekke ud her.

Therese Mayland Bagger
Theresemayland@bandsoftomorrow.com