fbpx

22 internationale acts vi glæder os til at se på Reeperbahn Festival 2019

Foto: Easy Life // Universal Music Group

I dag løber Reeperbahn Festival 2019 af stablen, og her kan artister fra hele verden opleves live i løbet af fire festlige dage. Vi har samlet en række internationale navne, som vi er ekstra begejstrede for, og som vi glæder os til at opleve på den tyske showcasefestival i år.

ALASKALASKA (UK)

Hvornår: Lørdag den 21 klokken 22.00
Hvor: Angie’s Nightclub

ALASKALASKA var i 2018 et af vores absolutte højdepunkter på den britiske branchefestival The Great Escape Festival, hvor de spillede sig ind i vores hjerter med deres solide artpop. Det seks-personer store band har med deres lyd skabt et unikt mix af genrer, der former et eksperimenterende udtryk, hvor der er plads til jazzet saxofon, indie-guitar, pop-synths og frem for alt en gennemtrængende vokal fra bandlederen Lucinda Duarte-Holman. Alt dette er til stede på debutalbummet “The Dots” fra i år, hvor genistreger som “Moon”, “Meateater” og “Tough Love” fører an i ALASKALASKAs kraftfulde og enestående pop-univers. 

Ali Barter (AU)

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 15 / lørdag den 21. september kl. 15 / lørdag den 21. september kl. 22.50
Hvor: Molotov Club / Molotov Backyard / Molotow Club

Australien har udover deres buldrende upcoming-scene, et rimelig skarpt indie-felt. Dette bidrager Ali Barter til med sin feministiske poprock, der trækker tråde til 90’ernes kvindlige rockgrupper. Barter var en af de første til at tage MeToo kampen op gennem sin musik, hvilket hun gjorde med debuten “A Suitable Girl”. Ali Barter er med til at repræsentere dette års fokusland – nemlig Australien – som i øvrigt har mange andre spændende artister, at byde på – heriblandt Dean Lewis.

Amanda Tenfjord (NO) 

Hvornår: Onsdag den 18. september kl 20.00
Hvor: Moondoo

Hvis der er nogen, som virkelig har haft travlt med musikbranchefestivaler i år, er det uden tvivl Amanda Tenfjord. Hun har nemlig både kunne opleves på by:Larm Festival, The Great Escape Festival og nu også Reeperbahn Festival. Og det gør os bestemt ikke spor, for vi kan slet ikke få nok at det norske talent. Tidligere på året havde vi hende på vores liste over 19 norske artister, man skal holde øje med i år og med sin seneste single “Kill The Lonely”, bliver vi kun bekræftet i, hvorfor vi var så begejstrede for hende i første omgang. Det bliver spændende at se, hvilke godter den 22-årige nordmand har med til os i denne omgang. 

Arlo Parks (UK) 

Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 16.00 / kl. 22.00
Hvor: Molotow, Backyard / Mojo Club

Da vi første gang stod ansigt til ansigt med den unge Arlo Park, blev vi mildest talt blæst bagover i det tætpakkede telt, koncerten foregik i. Det var på The Great Escape Festival i foråret, og selvom det var hendes første officielle koncert nogensinde, endte den med at blive et af vores helt store højdepunkter fra festivalen. Arlo Parks laver blød, melow pop blandet med R&B, som blandt andet kan opleves på den catchy hyldest til Coca Cola. Men ikke kun tracket “Cola” vidner om hendes store talent og potentiale. Det gør nummeret “george” også, som på kun tre måneder har opnået næsten 800.000 streams på Spotify. Vi glæder os til at se, hvad den unge britte har at byde på i denne omgang, men indtil videre tegner det i hvert fald godt. 

BEA1991 (NL)

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 20.15
Hvor:
Grüner Jäger

Den hollandske producer og sangskriver BEA1991 kalder selv sin musik for en blanding af yacht-pop og soveværelses-R&B. Med sådan en beskrivelse kan man ikke andet end at få lyst til at dykke ned i hendes musik. BEA1991 udgav sin første EP Songs of 2k11 tilbage i 2015, og i år fik vi så glæden af debutalbummet Brand New Adult, som vi endda også anbefalede tilbage i juli måned. BEA1991s musik er et frisk pust af udfordrende og nyskabende popmusik, og på singlerne “Did You Feel Me Slip Away?” og “Loser Wins” viser BEA1991, hvor interessant og smuk hendes unikke art-pop er.

Brutus (BE)

Hvornår: Fredag den 20 september klokken 23:00.
Hvor: Headcrash

Med det anmelderroste album “Nest” bag sig, er den belgiske rocktrio Brutus klar til at give en intens og eksplosiv koncert på dette års Reeperbahn Festival. Deres massive wall-of-sound lyd og rå instrumentering har for alvor cementeret Brutus som et interessant navn i musikverdenen – så hvis man er til fængende melodier indpakket i kraftfuld rock, eller blot har brug for at blive blæst omkuld, er Brutus et must-see.

bülow (GE/US/CA/NL)

Hvornår: Torsdag den 19. september kl. 20
Hvor: Häkken (Klubhus St. Pauli)

Den kun 19-årige bülow har lavet musik hele sit liv, og med et alsidigt repertoire, der hovedsageligt består af elektropop med mørke undertone, trækker hun på sine mange nationaliteter. Hun har allerede tre EP’er i bagagen, og specielt de to første Damages Vol. 1 og 2 har høstet stor anerkendelse på den internationale musikscene. Med sin luftige vokal og dansable numre er det garanteret, at bülow vil sætte gang i de vilde dancemoves på Reeperbahn Festival – samtidig med at hun vil sikre publikum en stemningsfuld oplevelse.

Celeste (UK)

Hvornår: Torsdag den 19. september kl. 23.15 / Fredag den 20. september kl. 21.50
Hvor: Imperial Theater / Mojo Club

Celeste er uden tvivl en af de artister, vi glæder os allermest til at opleve på dette års Reeperbahn Festival. Hun har gang på gang blæst benene væk under os med sin inderlige vokal og hårrejsende soul/jazz-numre. Senest med singlen “Stranger”, som vi allerede tidligere på året fik glæden af at høre under The Great Escape. En kuldegysningsfremkalende oplevelse undertegnede sent vil glemme. Og noget tyder på, at vi ikke er de eneste, som er faldet pladask for det britiske kæmpetalent. Hun er nemlig nomineret til den prestigefyldte Anchor Awards, som finder sted om lørdagen under Reeperbahn Festival. Lær Celeste bedre at kende med interviewet lige her. 

EASY LIFE (UK)

Hvornår: Onsdag den 18. september kl. 20.00
Hvor: Molotow, Club

Den britiske gruppe Easy Life er tidligere på året havnet på vores liste over højdepunkter fra The Great Escape Festival, og med deres laidback hip-hop, der blandt andet udtrykkes gennem nummeret “Nightmares”, vil bandet med garanti skabe good-vibes og sommerstemning, når de går på scenen onsdag aften. Med jazzede og soulede produktioner indrammet i rap og behagelige blæser-melodier, er Easy Life et band, man bestemt ikke må glippe. 

Emma Steinbakken (NO) 

Hvornår: Onsdag den 18. september kl 23.00
Hvor: Nochtwache 

Vi har tidligere vist vores begejstring for den norske teenager Emma Steinbakken, der på trods af sine unge alder kører derudad i fuld fart. Hendes millionstreamende tracks “Not Gonna Cry” og “Without You” vidner om, hvilket kæmpetalent vi har med at gøre og med det sagt, er der slet ingen tvivl om artistens kæmpe store potentiale. Det understregede hun på dette års by:Larm Festival, hvor hun endte med at blive et af vores helt store højdepunkter: »Det kan godt være, at Steinbakkens dåbsattest siger starten af 00’erne, men hendes vokal og fortællinger tyder på, at hun rummer en gammel og eftertænksom sjæl, der fik lov til at komme frem og fylde alle Kulturkirkens afkroge. Vi takker og bukker for denne omgang, Emma Steinbakken, og glæder os til at følge med i din fremtidige rejse.«

Feng Suave (NL) 

Hvornår: Onsdag den 18. september kl. 20.15 / Torsdag den 19. september kl. 15.30 / Fredag den 20. september kl. 20.00
Hvor:
Molotow, Skybar / Molotow, Club / Imperial Theater

Den hollandske duo bestående af to gange Daniel (Daniel de Jong og Daniel Leonard Elvis) er nomineret til dette års ANCHOR Award, der afholdes lørdag den 21. september på Reeperbahn Festival, og det er der en god grund til. Feng Suave skaber psykedelisk, retro-futuristisk soul-pop, der rusker lytteren gennem en tidskapsel til 70’ernes drømmende lyd, med en melodisk stormflod af fantasifulde effekter, rystende basgange og De Jongs delikate vokal – alt sammen omsvøbet i en fantastisk rumklang. Du kan forvente at høre meget mere til Feng Suave fra os den kommende tid, så hvis du ikke allerede har tjekket dem ud, bør du uden tvivl gøre det nu.

Georgia (UK) 

Hvornår: Onsdag den 18. september kl. 22.40 / torsdag den 19. september kl. 23.45
Hvor: Stage Operettenhaus / Mojo Club

Efter en velspillet koncert på Northside Festival i år er Georgia så småt ved at trænge igennem danskernes bevidsthed. Vores anmelder var yderst begejstret og beskrev blandt andet koncerten med ordene: »Hun lod sine småflossede trommestikker skabe et beat på de elektroniske trommer, og det var fedt at være til en koncert med elektronisk musik, der ikke bare bestod af playback, men faktisk blev spillet live – især når det kun er én person, der får hele værket til at køre rundt.« Og lige præcis Georgia i centrum af det hele, alene på scenen med sine trommestikker i hånden, er dét, der gør hende så speciel. Med Georgia får man en festlig og anderledes koncertoplevelse, man sent vil glemme, og med numre som “About Work The Dancefloor” og “Started On” er man ikke i tvivl om, at hun er kommet for at blive, som hun også selv understreger i interviewet her. 

Gurr (DE)

Hvornår: Onsdag den 18. september kl. 00.00 / Torsdag den 19. september kl. 22.50
Hvor:
Häkken (Klubhaus St. Pauli) / Knust

Den berlinske duo Gurr har fået æren af at spille to gange på dette års Reeperbahn Festival. Bag Gurrs såkaldte garagepop gemmer sig de to kvinder Andreya Casablanca og Laura Lee. Med udgangspunkt i en fascination for 60’ernes retro lyd skaber Gurr poppet garagerock med catchy melodier og en dansende energi. Dette er også en af årsagerne til, at bandet er på vores liste over fem tyske bands, du skal kende og dermed er et band, man heller ikke må gå glip af på dette års festival. Gurr udgav deres anmelderroste EP She Says tidligere i år, som opfulgte deres debutalbum In My Head fra 2016.

IDA MAE (UK)

Hvornår: lørdag den 21. september kl. 15.45
Hvor:
N-Joy Reeperbus

Hvis man er til blues, er IDA MAE et must på dette års festival. Britiske Christopher Turpin og Stephanie Jean Ward er tidligere medlemmer af bluesbandet Kill It Kid. Efter nogle år blev der stille fra Kill It Kids front, men nu er to ud af de fire bandmedlemmer vendt tilbage som IDA MAE – og de har taget en blødere og mere folket lyd til sig. Vi har tidligere anbefalet duoen i forbindelse med deres optræden de på den engelske branchefestival The Great Escape i 2018, men det skal bestemt ikke afholde os fra at anbefale dem endnu engang – for de to englændere har i den grad masser at byde på. Til deres koncert i Hamborg kan man regne med alt fra heftige guitar riffs til rolige duetter, og til tider er der endda et snært af country at finde hos duoen. What’s not to like?

Korantemaa (SE)

Hvornår: Torsdag den 19. september kl. 20.40
Hvor:
Imperial Theater

Den svenske singer-songwriter Korantemaa har en stemme, du sent vil glemme. Vi har tidligere haft fornøjelsen af hendes skønne musik i forbindelse med Spot Festival 2019, og her blev vi bestemt ikke skuffede. På Youtube poster hun videoer af sine egne numre samt covers af alt fra Fleetwood Mac og Rolling Stones til Drake og Frank Ocean. Alle numre skåret helt ind til benet med kun Korantemaa selv og sin guitar. Og netop sådan kendetegnes hendes musik; udelukkende bestående af strenge og hendes beroligende stemme – til tider fremført a cappella. Det unge talent er meget lovende, og vi glæder os til et gensyn med hendes fortryllende vokal.

Leoniden (DE)

Hvornår: Onsdag den 18. september kl. 23.00
Hvor: Docks

Leoniden er et nyt spændende band fra den tyske by Kiel – ikke alt for langt fra den danske grænse. Med groovy og catchy singler som “Kids” og “People” fra deres nyeste album Again viser bandet for alvor, hvordan man skriver gennemført indie-rock. Live er bandet kendt for at være en energisk organisme med afsæt i en unægtelig og opløftende party-stemning, der med sikkerhed vil få dig ud på dansegulvet. Denne energi – og deres efterhånden lange liste af hippe indie-bangers – er årsagen til, at Leoniden, udover at være brudt igennem lydmuren i Tyskland, også er i gang med at slå deres navn fast rundt omkring i Europa. Leoniden kan desuden også opleves på Ideal Bar i København senere på måneden.

Lil Halima (NO)

Hvornår: Fredag den 20. september kl. 20.10
Hvor: Prinzenbar

Norske Lil Halimas farverige R&B univers rummer lidt af hvert. Med bittersøde tracks som “Jasmine” fra debut-EP’en love songs for bad lovers, den friske forårs-EP for the bright days og den vintermelankolske for the dark days, har hun yndefuldt markeret sig selv som en spæd stjerne på skandinaviens musikhimmel. Lil Halima gav en fortryllende koncert på Roskilde Festival, og vi glæder os til at se hende få bugt med sin generthed på årets Reeperbahn. 

Melby (SE)

Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 13.10 / kl. 20.15
Hvor:
Festival Village / Molotow Skybar

I foråret var den svenske kvartet Melby vores Ugens Upcoming, hvor de blandt andet beskrev deres lyd som »en kombination af indiepop, rock, folk og psych. Lidt ‘moody’ og mørkt til tider, ofte dramatisk, følelsesladet og altid kraftfuldt.« Gruppen har tidligere spillet på by:Larm festival i Oslo, og med forsangerinden Matilda Wiezells stemme henover de kvikke beats beviste kvartetten, at de er et band på vej fremad. Vi er utroligt glade for at se Melby på programmet og glæder os til et gensyn med deres ørehængende melodier.

Pizzagirl (UK)

Hvornår: Lørdag den 21. september klokken 21.45
Hvor: Headcrash

Liam Brown, aka Pizzagirl, er kendt for sine finurlige og fjollede soveværelses-producerede sange – såvel som sin humoristiske og ikke for selvhøjtidelige attitude. Med små indie-hits som “Seabirds” og “Favourite Song” har Pizazgirl det ene ben solidt plantet i 80’ernes nostalgiske synthpop og det andet ben plantet i lyden af DIY slacker-rock. Den 11. oktober udkommer debutalbummet First Timer, der med de tre allerede udgivne singler, lyder til at blive en instant klassiker. Koncerten på Reeperbahn Festival bliver derfor en enestående mulighed for at dykke ned i Pizzagirls spøjse og lofi-æstetiske univers. 

SASAMI (US)

Hvornår: Torsdag den 19. september kl. 19.45
Hvor: Knust

SASAMI har efterhånden udfoldet sit vilde musikalske talent i mange projekter – alt fra filmmusik, til multi-instrumentalist i diverse bands. Hun er måske bedst kendt for sit arbejde med det amerikanske rockband Cherry Glazerr, hvor hun i en årrække var med på keys. Sidste år valgte hun dog at tage afsked med bandet til fordel for sit solo-projekt. Dette har i år resulteret i det anmelderroste selvbetitlede debutalbum, som med dets melankolske og personlige sange understreger, hvor god SASAMI egentlig er. På albummet fik SASAMI også fint besøg af indie-darlingen Devendra Banhart, som kan høres på det smukke nummer “Free”.

Say Sue Me (KO)

Hvornår: Torsdag den 19. september kl. 16.30
Hvor: Spielbude 

Den Sydkoreanske kvartet Say Sue Me er netop i gang med at erobre Europa med deres unikke Busan-lyd af surfrock, shoegaze og indie-rock. Deres enestående energi og charme er ikke til at tage fejl af og kommer specielt til udtryk igennem deres opløftende solskins melodier og den karakteristiske vokal fra forsangeren Sumi Choi. Say Sue Me har vundet prisen for The Best Modern Rock Album til Korean Music Awards med deres seneste album Where We Were Together, så det er for alvor et band, der er på vej frem i verden.

The Japanese House (UK)

Hvornår: Lørdag den 21. september kl. 20.40
Hvor: Spielbude

Vi har i lang tid udtrykt vores begejstring for britiske Amber Baint – aka The Japanese House. The Japanese House udvinder melankolsk drømmepop af hverdagens små komplikationer – og til den helt store guldmedalje. Hendes musik har en out-of-this-world lyd, som er svær at sætte en finger på, og vi kan næsten ikke vente til, at hun bringer sine alternative og atmosfæriske popnumre til Hamborg. At opleve The Japanese House live er uden tvivl en chance, man ikke må forspilde. 

Vi glæder os desuden også til: 

Dermot Kennedy (UK)
Foals (UK) 
Dean Lewis (AU)
Feist (CA)
IDER (UK)
Aurora (NO)
Rachel Chinouriri (UK)

Læs også vores guide til de danske navne lige her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com