fbpx

7 artister du ikke vil misse, når de spiller på Richter i efteråret

Foto: Shy shy shy // Dennis Morton

Sponsoreret af

Det grå efterårsvejr har så småt meldt sin ankomst, men der er heldigvis lys for enden af tunnelen. Efteråret byder nemlig på meget andet end silende regn og visne blade på træerne. Hos spillestedet Richter kan du få en masse fede koncertoplevelser – og med en bred genre-palette, der spænder over alt fra attitudefyldt hiphop til hårdslået metal, er der lidt for enhver smag. 

Falullah (support: Pil)

Hvornår: Fredag den 11. oktober

Nogle af de koncerter, vi glæder os mest til her i efteråret, er med Fallulah. Udover at Fallulah selv laver ørehængende musik – som blandt andet kommer til udtryk på numrene “Dysfunctional” og “Bloodline” fra hendes seneste EP All My Eyes Are Open, Pt. 1 – medbringer hun til sin koncert på Richter den talentfulde sanger og sangskriver Pil. Fredag den 11. oktober har man altså muligheden for at blive blæst bagover med velskrevne sangtekster og catchy melodier leveret af to stærke og talentfulde kvinder, som i den grad har styr på, hvordan man laver fængende popmusik. 

Nikoline 

Hvornår: Fredag den 18. oktober 

Nikoline har gennem sine provokerende og samfundskritiske sange som “Sut Min Klit” og “Flertallet er dumme” ikke været bange for at gøre opmærksom på sig selv gennem den seneste tid. Hun tager ytringsfrihed til et nyt level, når hun spytter rim om slappe pikke og dumme politikere. Trods lettere grænseoverskridende tekster gør hun opmærksom på de ting, der burde være anderledes i et land, som ellers omtaler sig selv ligestillet og nuanceret. Nikoline er fortaler for LGBT-miljøet, kvinder og minoriteter, idet hun kaster lys over ting, der i hendes optik er helt forkerte. Hun er før blevet rost for sine optrædener, hvilket jo i sig selv er en god grund til, at lægge vejen forbi Richter fredag den 18. november.

Shy shy shy & LOLA

Hvornår: Lørdag den 26. oktober

Vi er head-over-heels for Shy shy shys forførende synth-univers, hvori deres unisone vokaler altid formår at føre os igennem hele følelsesspektret på en gang. Duoen laver stemningsfulde, fortrøstende numre, som for eksempel hittet “Do Not Ask”, der kan fyre op for dansegulvet eller “Joyride”, der kræver fuldstændig stilhed og indlevelse fra publikums side. Du kan læse vores anmeldelse af duoens seneste EP Gloss lige her. Selvom Shy shy shy er en fornøjelse i sig selv, er de ikke alene på scenen denne gang. Vi har flere gange udtrykt vores begejstring over den danske R&B-gruppe LOLA. Trioen – bestående af Mikala Bosetti, August Campeotto og Olle Häggeberg – spillede som en del af vores vores uimodståelige-koncept i Pumpehusets Byhave sidste år, og vi har stadig ikke fået hænderne ned over deres fløjsbløde R&B og forsangerinde Bosettis lækre vokal. Senest har trioen udgivet den forførende single “Deep Soul”.

Carl Emil Petersen (solo)

Hvornår: Fredag den 8. november 

Det er efterhånden nogle år siden, at Carl Emil Petersen for første gang dukkede op i det danske musiklandskab. Gennembruddet kom for alvor tilbage i 2011 med det nu ophørte band Ulige Numre og deres smukke serenade til byen København. Frontmanden Carl Emil Petersen viste efterfølgende på sit solo debutalbum Natradio (2017), at han havde mere på hjerte. I år tager artisten på tour rundt omkring i landet, hvilket bringer ham forbi Richter. Til koncerten medbringer han helt nye sange i deres rå og originale version, og publikum får dermed mulighed for at opleve de nye sange, før de overhovedet bliver udgivet. Carl Emil Petersen er i øjeblikket aktuel i TV2-programmet Toppen af Poppen, hvor det gennem fortolkninger af hans sange fra artister som Medina og Kwamie Liv, virkelig bliver tydeliggjort, hvilken exceptionel god sangskriver han er.

The Grenadines

Hvornår: Lørdag den 9. november  

Den dansk gruppe The Grenadines består af hele fem mænd med hver deres musikalske baggrund. De startede i 2014 som lidt af et eksperiment, hvor de sammen skrev debutalbummet The Grenadines på blot 20 dage. Siden da har der været udskiftning i bandet, som i dag består af Laurits Emanuel (Fremtidsminder), Kasper Ejlerskov (Wangel) og Morten Fillipsen (In Memoirs), Kasper Daugaard (tidligere Lukas Graham) og Dennis Debannic (The Attic Sleepers). Fire af medlemmerne skriver numrene sammen, hvilket giver et varieret udtryk, der vokalmæssigt bliver udfoldet af Filipsen og Emanuel. Disse vokalharmonier er inspireret af gruppens forbilleder som The Eagles og Creedence Clearwater Revival. Resultatet er klassiske folk-, pop- og rockballader. 

No Zodiac (support: Lifesick + DTHRNR)

Hvornår: Lørdag den 23. november 

No Zodiac medbringer brutale breakdowns og hardcore riffs hele vejen fra Amerika, når de den 23. november indtager Richter. Med rødder i genre som Death Metal og Hardcore, er du sikret intensiv og hensynsløs Metal, som nok skal sørge for en omgang hold i nakken dagen efter. Udover No Zodiac, spiller de to danske aggressive Hardcore bands Lifesick og DTHRNR også denne aften. Med tekster indpakket i had og vrede og en krigerisk energi, er alle tre bands klar til at give en eksplosion af en koncert. Denne koncert markerer derudover også afslutningen på No Zodiacs Europaturne, så mon ikke de skruer ekstra højt op for forstærkerne, og giver den alt hvad de har denne aften.

Folkeklubben

Hvornår: Torsdag den 28. november

Det danske trio Folkeklubben har efterhånden en del år på bagen, og har været en kendt navn på den danske musikscene siden de i 2012, hvor de debuterede med EP’en Popsang. Siden da har bandet sluppet hele fem album – senest det anerkendte Sort Tulipan, hvor sangskriver Kjartan Arngrim blev nomineret til Carl Prisen som ‘Årets Komponist Inden For Rock’. Deres guitarbaserede popnumre med skarp dansk lyrik og ørehængende melodier tages med ud på en længere efterårsturné, som allerede melder udsolgt på flere venues – men du kan stadig nå at opleve dem, når de i slutningen af november kommer forbi Richters.

Læs vores interview med Line Holm Christensen, Kommunikationsansvarlig hos Richter, her og bliv klogere på spillestedets visioner og værdier.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com