fbpx

Chelsea Wolfe – Birth of Violence

Foto: John Crawford
Label: Sargent House
Udgivelsesdato: Fredag den 13. september 2019

Neo-folk sangerinden Chelsea Wolfe er atter i kontakt med sit indre mørke på Birth of Violence. Dog er der skruet betydeligt ned for tunge trommer og distortede guitarer, og Wolfes vokal og folky elementer er nu det centrale.

[rwp_box id=”0″]

Amerikanske Chelsea Wolfe har i høj grad eksperimenteret med elementer af blandt andet folk, heavy og doom metal i løbet af sin karriere, og netop af den grund overrasker Wolfe sin lytter på Birth of Violence. Langt størstedelen af pladen indeholder skrøbelige og følsomme nummer, som hele tiden centrerer om Wolfes vokal. Her kan eksempelvis nævnes “Be All Things” og “Little Grave”, som begge leder tankerne over på vuggeviser. Begge numre fungerer utrolig godt i deres simple form, ikke mindst ved hjælp af den fine akustiske guitar og Wolfes vokal.

Den fremragende “Deranged For Rock & Roll” er ligeledes et nummer, der stikker ud, og er samtidig et af de få numre, hvor en skramlet elektrisk guitar får lov at pryde lydbilledet.

Det er et bevidst og meget modigt valg af Wolfe at dedikere et helt album til hendes inspiration af folk. Dog kan Birth of Violence i sin helhed godt gå hen og blive en lidt for langsommelig proces, og det er formentlig ikke alle fans af Wolfes mere ‘heavy’ udgivelser, som vil kunne være med på den her. Men Birth of Violence kan derimod noget helt andet. Wolfes tilstedeværelse kan tydeligere mærkes, idet hendes vokal og følsomhed fremhæves i modsætning til de mere tunge og dystre melodier, som tidligere har været det dominerende og ofte har overdøvet hendes vokal.

Pladen rundes af med nummeret “The Storm”, som blot er lyden af regn og storm. Netop sådan kan Birth of Violence fungere – som en form for stilhed før stormen.

Birth of Violence er helt afgjort en flot og vellykket udgivelse. Der findes et væld af smukke melodier, samtidig med at Wolfes klare vokal tager helt nye højder. Dette giver dermed lytteren et fint og drømmende indblik i Wolfes dystre univers.

Janne Nesting
jannenesting@bandsoftomorrow.com