fbpx

girl in red – beginnings

Foto: Alexa Viscius
Label: Marie Ulven (selvudgivet)
Udgivelsesdato: Fredag den 6. september 2019

Det norske queer-ikon har sammensat sine to udgivet EP’er, som tegner yderst lovende for hendes fremtid.

[rwp_box id=”0″]

Den 20-årige nordmand Marie Ulven aka girl in red har siden 2018 charmeret sig ind på sin generation med sin skæve personlighed og fængende soveværelsespop, der til finesse forklarer, hvordan det er at være hende, der skiller sig ud fra den grå normalitet og istedet vælge en tilværelse i regnbuens farver. I dag har hun udgivet en opsamling af EP’erne chapter 1 og chapter 2, hvor sidstnævnte også har udgivelse i dag.

Efter første gennemlytning, har jeg lyst til at sætte det hele på igen – for gennem EP’ernes 10 skæringer holder girl in red dig i hånden, mens hun tager dig gennem hele teenagekarussellen: ulykkelige og boblende forelskelser, alt for vilde fester og en stor fuckfinger til den fornuftige stemme i dit hoved er nogle af de emner der belyses – og med Ulvens stemme i øret, føler du dig både fænget og tryg gennem hele lytteoplevelsen. girl in reds produktioner er detaljerige, charmerende og går dybere end meget af det musik, som man ellers kan høre fra skrøbelige og pureunge kunstnere.

Numrene er stort set blevet sat i kronologisk rækkefølge efter deres udgivelsesdatoer, og det fungerer egentlig overraskende godt, men om det er et spørgsmål om ren og skært held eller dovenskab, ved jeg ikke helt. Vi bliver inviteret med på hele det forløb, som girl in red har været igennem siden 2018, hvor vi introduceres med debutsinglen “i wanna be your girlfriend”, og der bliver takket af med den senest udgivede single “bad idea!!”. Ved sidstnævnte er det dejligt at høre en mere melodisk varieret og eksperimenterende lyd fra den norske sangerinde. Men den nye single er så også det eneste nye smagsprøve, som vi præsenteres for på den nye udgivelse, og det er ærgerligt. Især fordi man kan se, at der er masser af materiale på hendes Soundcloud, der endnu ikke er kommet i kløerne på de større streamingtjenester endnu.

På trods af den lidt lunkne præsentation af ny lyd, må man dog erkende, at det allerede udgivet musik og sammensætningen af det i den grad fungerer. Især er numre som den gæve “summer depression” og den bittersøde “watch you sleep” uundgåelige ørehængere, som er det perfekte soundtrack til at sidde i det mørke efterår og dvæle lidt over livet med en stor kop te (eller fadøl). girl in red har cementeret sit image min sin unikke lyd, og jeg vil spændt vente på mere fra den røde front – og måske håbe på at blive lidt mere overrasket næste gang.

Er du ligesom undertegnede hungrende efter mere af girl in reds lyd, så har du en chance for at høre sangene fra begge EP’er (og måske mere, hvis vi er heldige) til hendes koncert i VEGA, når hun i sammenhæng med “World in Red”-turnéen gæster Danmark den 12. november.

Tags:
Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com