fbpx

Mia Berg – Intro

Foto: Emma Sukalic
Label: Tik Records
Udgivelsesdato: Fredag den 20. september 2019

Mia Berg har præsteret en debut-EP, som helt sikkert vil henrykke alle lyttere med hang til fantasifuldt sammensat synth-pop.  

[rwp_box id=”0″]

I lang tid lavede norske Mia Berg hovedsageligt musik for sin egen fornøjelses skyld. Først da hun i 2014 startede sit Oslo-baserede samarbejde med producer Henrik Lillehaug, begyndte hun at tænke på musikken som mulig karrierevej, og siden da har sangerinden flittigt arbejdet på udviklingen af sin lyd. Sidste år vakte førstesinglen “Hurry” solid begejstring, og nu er Mia Berg aktuel med debut-EP’en Intro

Kun sjældent støder man inden for musikkens verden på en pletfri præstation, og det er ikke overraskende, at Intro har enkelte svagheder. Selvom den ordløse vokal er køn på det introducerende titelnummer, kan man som lytter ikke undlade at bemærke, at det godt kunne have været udeladt. På “Hurry” medvirker mellemspillenes mange elementer, at nummeret fremstår en kende ufokuseret, og udspillets obligatoriske ballade “Birds and Butterflies” lyder som noget, vi har hørt en del gange før. Dog rummer alle tre numre bestemt også lyspunkter, og overordnet set er man i glimrende selskab med Mia Berg på hendes debut. 

Berg har refereret til Bon Iver og Solange som tidlige inspirationskilder, men der er ingen tvivl om, at hun allerede er godt på vej til at udvikle en lyd, som er helt sin egen. Kontraster karakteriserer en stor del af musikken på Intro, og selvom lydbillederne til tider kan virke ubalancerede, viser de tilsyneladende lidt for tunge beats sig hurtigt at skabe et perfekt modspil til Bergs lyse og rene vokal. “Berlin” åbnes af sparsom instrumentering, der mod slutningen smukt afløses af udsyrende synth-flader, og “Grow” veksler instrumentalt set ligeledes mellem det simple og det storslåede. Numrene er finurligt og fantasifuldt skruet sammen, og hvert element er placeret med omhyggelighed og præcision.

Højdepunktet nås på “You Decided”, hvor Berg demonstrerer sine evner for det ørehængende melodiske materiale. Tekstligt tematiserer nummeret den frustration, der følger med forlist kærlighed, og i omkvædet synger hun:

You and I // Crossed the line // Tryin’ to make it right // You turned the page // And you decided

Den tiltagende vrede, som ofte ledsager et brud, udtrykkes på lækker diskret vis, da Bergs vokal mod slutningen af nummeret påtager sig en insisterende og næsten skinger karakter. “You Decided” eksemplificerer, hvor fintfølende en tilgang den unge sangskriver har til sit håndværk, og Intro vil uden tvivl indfri forventningerne hos de mange musikelskere, der på det seneste har fulgt sangerinden.

Tags:
Sofie Ree
sofieree@bandsoftomorrow.com