fbpx

10 hurtige til…Shura

Foto: Hollie Fernando

I midten af august slap Shura sit længeventede andet album ‘forevher’ – en samling af 11 velkomponerede popnumre om kærlighed. Nu er hun draget på en længere efterårsturné, og spiller blandt andet på Hotel Cecil i næste uge. Du kan varme op til koncerten ved at lære kunstneren lidt bedre at kende her.

Med sit debutalbum Nothing’s Real fra 2016 markerede Alexandra Lilah Denton aka Shura sig som ét af de mest interessante, alternative acts i det internationale poplandskab. Godt og vel tre år senere har den talentfulde britiske musiker sluppet opfølgeren forevher, som igen leverer den perfekte balance mellem dansevenlige disco-inspirerede tracks som “religion (u can lay your hands on me)”, mere funkede numre som “control” og “side effects”, og tilbagelænede hymner som “the stage”, “flyin'” og ikke mindst “BKLYNLDN”.

Ligesom Shuras tekstunivers, der bevæger sig mellem banale hverdagsfortællinger og mere eksistentielle tematikker om liv/død og religion, har hendes lydbilleder en ligeså stærk dynamik – mellem elektroniske synthesizers og autotunet vokal er der drømmende strygerpassager og enkle klaverballader. Man er ikke i tvivl om, at alle detaljer er velovervejede, og det har gjort albummet til ét af de mest gennemførte udgivelser i år. Vi er så heldige at kunne høre numrene live, når Shura, trods sin flyskræk, rammer Hotel Cecil søndag den 10. november. I den forbindelse har vi fået musikeren til at færdiggøre 10 sætninger, så du kan lære hende lidt bedre at kende inden koncerten.

1. Min musik er…

– Videnskab + følelser.

2. Jeg begyndte at lave musik, fordi…

– Det gik op for mig, at det at spille guitar på mit værelse var meget sjovere end, at gå udenfor i shorts og t-shirt for at dyrke sport om vinteren.

3. Jeg finder inspiration i…

– Musik jeg er blevet forelsket i, og mennesker jeg bliver forelsket i.

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

– MUNA der spillede i Bowery Ballroom. Jeg var på første date. Det var en fantastisk koncert, og starten på det forhold, som inspirerede min nye plade.

5. Det fedest sted jeg kunne forestille mig at spille er…

– I rummet eller under vandet, men jeg ville være mest bange under vandet, fordi jeg har set så mange uhyggelige fiske film.

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg…

Stadig lave/klippe video.

7. Min yndlingsartist lige nu er…

– Jeg har lige set Grace Ives live i New York, og hun var fantastisk. “Icing on the Cake” er sådan en god sang, og hun har en virkelig fed energi live.

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– IKKE AT OVERTÆNKE. Få idéer ned og så sortere senere.

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

Blive forelskede, i dem selv, en anden person eller albummet – og forhåbentlig alle tre.

10. Mit nye album er…

– Romantisk.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com