fbpx

Australske Harrison Storm: Jeg har ikke et brændende ønske om at lave et album

Foto: PR

Australske Harrison Storm var support til den udsolgte Ziggy Alberts-koncert i Lille VEGA i maj. I midt oktober vendte han så tilbage til København, i forbindelse med sin første europæiske headline-tour, og her fangede vi singer-songwriteren til en snak om blandt andet hans (musikalske) opvækst og sangskrivning.

Harrison Storm er vokset op på Mornington-halvøen tæt på Melbourne i det sydlige Australien, og interessen for musik har han fra sin mor, som spillede guitar og sang for ham og hans søskende gennem hele deres barndom. Han begyndte selv at spille og synge og lærte efterhånden at skrive sange. 

Jeg er vokset op et sted, hvor der er mange sportsfolk og ”macho-mænd”, og hvor man ikke nødvendigvis kunne udtrykke sine følelser uden at blive ’dømt’ for det, fortæller Storm.

Men jeg lyttede til mange mandlige sangskrivere, fordi jeg elskede, at de sang om deres følelser – det var ikke noget, jeg ellers var vant til. Og det var virkelig fedt, da jeg selv kunne begynde at udtrykke mig på den måde.

Det er blandt andre Jeff Buckley, Angus Stone og City and Colour, som har inspireret sangskriveren, og så er han kæmpe Ben Howard-fan. ”Jeg ville gøre hvad som helst for den mand,” griner han.

– Når jeg lytter til musik, så kan jeg virkelig godt lide, når jeg lærer noget om mig selv eller når det får mig til at se ting i et nyt lys. Så hvis der er nogen, der lytter til min musik, og det hjælper dem til at få et andet perspektiv på noget, som de kæmper med, så ville det være fantastisk, siger han.

Farvel matematik, hej musik

I lang tid var musikken stadig bare en hobby og en måde at få afløb for nogle ting, som Storm ikke følte, han kunne få på andre måder. Han begyndte at læse til civilingeniør og brugte to år på at gå til matematikforelæsninger – mens han tænkte på musik. Og på et tidspunkt blev lysten til at gå efter musikken større end lysten til at studere.

– Til en af mine første forelæsninger kom jeg ind i det her lokale, hvor alle så ens ud. Men der var en fyr som havde dreadlocks, så ham satte jeg mig ved siden af. Det første, han sagde til mig, var “Kan du lide musik?”, fortæller Storm med et grin. 

– Vi endte faktisk med at bo sammen, og så varmede jeg op for hans reggae-band med mine triste folk-sange – de to ting er jo egentlig ikke et særligt godt match. Men jeg fik gode reaktioner fra folk, så jeg fik blod på tanden. Jeg endte med at droppe ud af uni for at dedikere mig til musikken. Jeg tænkte, at hvis jeg ikke forsøgte, ville jeg komme til at fortryde det.

Indtil videre ser det ud til, at det var et meget godt valg. Storm har turneret med navne som Snow Patrol, SYML, Ziggy Alberts og The Paper Kites og er altså nu i gang med sin første europæiske headline-tour. Til februar skal han være support for landsmændene Hollow Coves, når de drager til USA.

Album på vej?

Storm har udgivet tre EP’er: Sense of Home (2015), Change It All (2017) og Falling Down tidligere i år. Og så har han for nylig smidt singlen “You & I” på gaden. Jeg spørger, hvordan musikken har udviklet sig undervejs, hvortil Storm svarer, at fra et sangskrivningsperspektiv, så er tilgangen stadig den samme. 

– Men produktionen er blevet lidt ‘renere’. Det kommer fra nogle af de artister, som jeg har lyttet til på det seneste; Dermot Kennedy, Lewis Capaldi, Dean Lewis. De er alle lidt mere ‘polerede’, end de artister jeg tidligere har lyttet meget til, hvis indspilninger er mere ‘rå’, forklarer han. ”Hvis jeg laver et album på et tidspunkt, så skal det have en balance mellem de to ting; det rå og det mere polerede.”

Og hvorfor er det så egentlig, at der ikke er kommet et fuldlængde album endnu?

– Det er sjældent, at jeg får skrevet sange færdige indenfor en bestemt periode – i hvert fald ikke, hvor jeg er helt tilfreds med dem, forklarer han. “I løbet af et år bliver det måske til ti sange, som jeg virkelig elsker, og så er det svært at finde studietid til at indspille dem alle, når mine turnéer er så spredte, som de er.

På den måde er der for Storm noget befriende ved at være artist i den digitale tidsalder, hvor det ikke er givet, at man skal lave et album, og hvor der mulighed for at eksperimentere med mindre udgivelser.

– Indtil videre har det givet mere mening for mig at udgive fire-fem sange ad gangen. Jeg har faktisk heller ikke et brændende ønske om at lave et album – selvom jeg elsker at lytte til dem selv, fortæller Storm. ”Jeg har på det seneste tænkt meget på, om det er en dårlig ting. Men der er intet pres fra mit pladeselskab i forhold til at udgive et fuldlængde album, så lige nu tager jeg tingene lidt som de kommer.”    

Storm fortæller dog, at han er begyndt at skrive sammen med andre, og selvom det har været grænseoverskridende, fordi hans sange er så personlige, som de er, så er der er kommet rigtig meget musik ud af det. Han vil stadig ikke love, at det betyder, at der kommer en plade, men han vil heller ikke udelukke det. ”Det er klart mere sandsynligt nu, end det har været før. Min kæreste og jeg har også slået op for nylig, så der er helt sikkert også noget materiale der,” smågriner han.

Tanja Brinks Toubro
tanjabtoubro@gmail.com