fbpx

GENTS – Human Connection

Foto: Dennis Morton
Label: Big Oil Recording Company
Udgivelsesdato: Fredag den 11. oktober 2019

Den populære duo GENTS vender stærkt tilbage på ‘Human Connection’. Makkerparret leger med lyde og udtryk, samtidig med at de sætter gang i tankerne, og gør at man tager teknologiens kæmpemæssige indflydelse i samtiden op til overvejelse.

[rwp_box id=”0″]

Vi har ventet længe, og nu er det her endelig, Human Connection – andet album fra makkerparret GENTS siden deres debutalbum About Time (2017). Allerede fra de første toner af det første nummer, “Horrorscope”, er jeg personligt helt solgt. Det var så at sige ‘kærlighed ved første lyt’. Det er de bløde GENTS-agtige toner og fede synthovergange, der karakteriserer “Horrorscope”. Dog får der også sneget sig nogle mere dystert klingende lyde med, hvilket passer godt til teksten, der lyder som en opfordring til ikke at stole blindt på stjernerne og deres forudsigelser “Don’t wait for the stars to align cause they don’t mind”. Man får lyst til at svaje i kroppen, og lade sig forføre af de fede toner, produceret af Theis Vesterløkke, og nyde lyden af Niels Fejrskov Juhls lækre stemme.

På andet nummer “Own Little World” synger forsangeren i de helt mørke toner med sin dybe, forførende røst, som får hårene til at rejse sig. En sang, der ligesom “Horrorscope” emmer af samfundskritik, og indrammer en nutid, hvor man konstant kan sammenligne sig med andre på de sociale medier, føle sig mindre værd, og føle at alle har det bedre end én selv. GENTS minder os om, at man må skrue ned for de høje forventninger, hvis ikke de gør godt for noget. “There’s no need to be wanting it all” og “Does your high expectations inspire og demotivate you?” er blot to ud af mange eksempler på de rammende linjer i sangen. Nummeret er stadig dansabelt, drømmende og letklingende med en optimistisk tone.

Det er stadig svært at sidde stiller, da næste nummer ruller ud af højtalerne – “Emotionel Facelift”. Her er det de mere elektroniske og synthede toner, der spiller ind. Juhls stemme er blevet let autotunet og Vesterløkke har skruet op for de drømmende keyboard toner.

“Premature Decisions” forsætter ad den spa-poppede vej, men der sniger sig også nogle jazzede vibes ind, og viser GENTS’ kamæleonagtige talent for at lege med forskellige genrer. Dette er et afslappet track, men med clubbede vibes, som dog stadig bevarer GENTS-lyden og de lette poptoner hist og her.

“Human Connection, Pt. 1” og “Human Connection, Pt. 2” deler samme tekst, men er stadig to vidt forskellige numre. Førstnævnte er en mere akustisk version, hvor det er forsanger Juhls stemme, der er i centrum. Sangen bærer præg af noget mere nedtonet og hudløst ærligt, mens “Human Connection, Pt. 2” bevarer en sensuel rolighed, men med dansable vibes – i form af et underspillet og drømmende klokkespil og en country-agtig stemning på guitarstrengene. Og da de skæve toner spiller ind i sidste del af “Human Connection, Pt. 2”, og gør det til et popnummer med alternative rockvibes, er det svært ikke at røre på sig. Endnu to vellykkede numre. Samme kan man sige om “Right On Time”, som er det sidste udspil før albummet landede. “Right On Time” har både den fede lyd samtidig med at det har et budskab. GENTS beskriver hvordan deres lyd og univers ændrede sig i takt med at deres liv og deres tilgang til det ændrede sig. “Right on Time” handler om at sænke tempoet og leve livet i eget tempo: Ikke forhastet, ikke for langsomt, men “Right on Time.”

Et af mine yndlingsnumre på pladen er “Smoke Machine”. Man bliver indhyllet i lækre og festlige rytmer allerede fra start – og med en komplet ørehængende tekst, nogle utroligt fængende keyboard lyde med bløde og slående synthovergange, er dette en kæmpe GENTS-banger. Albummet maler kort sagt efteråret lyst og lækkert og leder tankerne hen på sommer og sol.

Efter følger “Second Guesses” som er et meget legende track. Her bliver GENTS akkompagneret af en kvindelig feature, Fine Glindvad – noget nyt for duoen, men som klæder deres univers rigtig godt. Fine Glindvads bløde behagelige stemme står i flot kontrast til Juhls dybe og fyldige stemme, og giver den spa-poppede stemning et meget kunstnerrisk og nydeligt udtryk.

Samlet set lever Human Connection op til mine forventninger. GENTS formår at synge om dybe og meget samfundsaktuelle emner, samtidig med at deres musik er legende, genremæssigt kalejdoskopisk, lækkert og dansabelt. De bevarer en rød tråd gennem albummet, men ikke så det bliver kedeligt og ensformigt. Drengene beskriver selv deres musik som spa-pop, der skal nydes i selskab med gode venner, og give dig til at tænke over livet. Samtidig er det en opfordring til at prøve, at være den bedste version af dig selv. Drengene sætter gang i tankerne og i den grad også i hofterne. Dette album er virkelig vellykket – et album som jeg tænker, vil bringe dem mod nye højder.

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com