fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 43

Foto: Nilüfer Yanya // Molly Daniels

Så er vi igen klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på alt fra dansksproget pop til hårdtslående aktivistiske tekster og britiske indie-toner. Vi har udvalgt fem interessante oplevelser, som du kan læse mere om herunder.

Nilüfer Yanya

Hvornår: Onsdag den 23. oktober
Hvor: Lille VEGA

Den unge, men yderst talenfulde sangerinde Nilüfer Yanya fra UK kommer til Danmark imorgen og giver koncert i Lille VEGA med sange som “The Florist”, “Keep On Calling” og mange flere, fra blandt andet det anmelderroste album Miss Universe. Vi kan slet ikke få armene ned over den betagende artist, med den smukke stemme og de fængende, melankolske, og drømmende tekster. Vi synes derfor helt klart at du skal hoppe ind og købe billetter, så du kan få en uforglemmelig aften i selskab med Nilüfer Yanya, når hun formodentligt synger Lille VEGA i knæ og forgabelse.

Barselona

Hvornår: Onsdag den 24. oktober
Hvor: Store VEGA

Den fremadstormende popduo Barselona har skabt et kæmpe navn for sig selv på den danske musikscene indenfor kort tid. Nu har gruppen opnået noget som nogle kunstnere kun kan drømme om, nemlig at skulle spille koncert i Store VEGA. På onsdag indtræder drengene VEGA for at spille nogle af deres store sange som “Har Været På Vingerne”, “Pige Og Dreng” og “Fra Wien Til Rom”, der har vundet adskillige danskeres hjerter. Vil du have en kæmpe fest, drømme dig til syden med Barselona, blive forført af lækre og dansable toner såvel som melankolske, skal du skynde dig ind at købe billetter til festlighederne.

Penny Police

Hvornår: Torsdag den 24. oktober
Hvor: Kunstmuseum Brandts

Danske Penny Police med det borgerlige navn Marie Fjeldsted, laver tryllebundne melodier om hverdagens små stunder – og så synger hun som en drøm. Vil du glemme alt omkring dig for en aften, og blive suget ind i Penny Polices tillokkende og fine univers, kan du opleve hende på Kunstmuseet Brandts i Odense på torsdag.

Shy Shy Shy

Hvornår: Torsdag den 24. og lørdag den 26. oktober
Hvor: Posten og Richter

Der er tilsyneladende en håndfuld danske artister, der optræder i denne uge, og et af disse navne er den talenfulde duo Shy Shy Shy. Gruppen er aktuel i blandt andet den danske tv-serie Doggystyle (der kørte med første sæson henover sidste vinter, og netop er i gang med anden sæson), hvor duoen har lavet det tilhørende soundtrack. Men gruppen har været i gang længe før og lavet store pophits, hvoraf de fleste nok kender den ørehængende “Do Not Ask” eller den fløjsbløde og ulykkelige kærlighedsbanger “Soft & Hard”. Shy Shy Shy indfanger nutidens ungdom og skildrer de følelser der følger med. Både de smukke og de mindre smukke. Deres medrivende og glitrende popunivers og flair for rammende tekster, man kan spejle sig i og danse til, gør dem til et band, der helt klart er værd at tjekke ud og opleve live.

Herunder kan du se et interview vi har lavet med duoen i forbindelse med deres koncert på Richter:

ANIIML

Hvornår: Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober
Hvor: Kansas City og Ølluminati Brewbar

Den aktivistiske sangerinde ANIIMLs navn giver tydeligvis associationer til dyr, hvilket går hånd i hånd med hendes budskaber om dyrevelfærd og veganisme. ANIIML synger om vigtige og aktuelle emner samtidig med at hendes stemme og eksperimenterende, lettere mørke, dystre og forførende lydunivers imponerer. Vil du opleve en nyskabende kvinde med stor energi og stemme skal du købe billetter til ANIIML når hun indtager Kansas City i Odense eller Ølluminati Brewbar i Viborg.

Gå heller ikke glip af:

Church of Misery + support: Dun Ringill – Loppen, tirsdag den 22. oktober
ANYA – Lille VEGA, torsdag den 24. oktober
Boney M. – Docken, lørdag den 26. oktober
Aksglæde – Gimle, lørdag den 26. oktober
TÅRN – Posten, lørdag den 26. oktober

Björk Brandt Aabling
bjorkaabling@bandsoftomorrow.com